RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Deznodământ neașteptat: Firma de recrutare a anunțat că nu mai colaborează cu CSM Pașcani, după ce ar fi primit un e-mail de amenințare de la un consilier local!

Concursul pentru recrutarea postului de manager al Clubului Sportiv Pașcani este subiect de controverse în spațiul public, după ce consilierul local Mihai Dediu (PSD) a contestat procedura invocând mai multe nelegalități.

La procedura de recrutare s-a înscris un singur candidat, Bogdan Agafiței, consilier local (PNL), iar astăzi ar fi trebuit să fie întocmit de către firma de recrutare, Fox Consultants SRL, raportul final de evaluare. Mai apoi, acesta trebuia să ajungă în plenul Consiliului Local Pașcani, alături de proiectul de management al lui Bogdan Agafiței, urmând ca aleșii locali să decidă dacă îl numesc pe acesta sau nu manager la CSM Pașcani pentru o perioadă de 4 ani de zile.

Raportul final de evaluare nu a fost întocmit însă de firma ce s-a ocupat de selecția candidaților din cauza unuia dintre consilierii locali, Mihai Dediu, care este și membru în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Municipal Pașcani. Acesta ar fi transmis către expertul amintit un e-mail prin care îl amenința cu o sesizare a procurorilor DNA în cazul în care acesta finalizează procedura, fapt ce a determinat societatea Fox Consultants SRL să anunțe, conform unor surse informate, că renunță la colaborarea cu CSM Pașcani.

Alături de mesaj, Dediu a atașat și sesizarea sa față de modul în care a fost organizată selecția candidaților pentru ocuparea funcției de manager al CSM Pașcani.

  

Consilierul local invocă prevederile H.G. 286 din 2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.

Mai exact, Mihai Dediu acuză că organizarea selecției de candidați nu a respectat cerințele de publicitate pentru concursurile organizate în baza acestor dispoziții legale și faptul că proba interviului nu a fost organizată la CSM Pașcani, ci într-o sală din clădirea Primăriei Municipiului Pașcani.

Doar că legislația pe care Dediu acuză că nu a fost respectată nu se aplică procedurilor de recrutare a managerilor care urmează să semneze contracte de mandat cu criterii de performanță clar stabilite. În mod normal, așa cum s-a întâmplat la Biblioteca Municipală sau la Casa de Cultură, legislativul local trebuie să aprobe un regulament în bază căruia să se desfășoare procedura de selecție.

Cel mai probabil, în urma acestei situații de procedură de recrutare a managerului de la CSM Pașcani se va ocupa cel mai probabil Compartimentul de Resurse Umane din Primăria Municipiului .

Mihai Dediu nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a confirma sau infirma transmiterea mesajului considerat de amenințare către firma de recrutare Fox Consultants.

Related posts

Medic veterinar francez la Pașcani. Acesta se va ocupa de sterilizarea câinilor comunitari

Răzvan Grecu

Prest Serv Apa continuă să nu aibă Consiliu de Administrație, deși aleșii locali au desemnat trei persoane să ocupe aceste funcții încă din 17 decembrie 2018!

Răzvan Grecu

Cioara de semănătură ar putea fi vânată tot anul. Proiect depus de PSD pe modelul reducerii numărului de cormorani

Redacția
Încarcă...