NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia de Fond Funciar se va întâlni de 2 ori pe lună! Se fac angajări și se contractează o firmă pentru măsurători cadastrale!

Activitatea Comisiei de Fond Funciar a fost deblocată astăzi, când după mai bine de 6 luni s-a organizat prima ședință, a acestei comisii. Primarul Marius Pintilie a explicat care sunt concluziile sale într-o conferință de presă și a arătat că la Compartimentul de Fond Funciar există un deficit de personal.

Pentru a rezolva această problemă, edilul a anunțat că a scos la concurs două posturi, însă cum la precedentele nu s-a prezentat nimeni, în paralel s-a luat decizia de a contracta o firmă specializată care să facă măsurătorile topografice necesare Comisiei de Fond Funciar.

„Ați văzut și dumneavoastră, că sunteți prezenți la audiențe, suntem inundați efectiv, suntem copleșiți de problemele pe fond funciar, din partea oamenilor. Toți reclamă lipsa titlurilor de proprietate, titluri de proprietate greșite,  faptul că nu s-au emis documente, că au rămas blocate pe undeva. Și atunci, din discuția cu cei din Compartimentul Funciar, Cadastru de la Primăria Pașcani, care are doar un angajat, s-a decis scoaterea la concurs a două posturi, să vedem dacă se înscrie careva pentru că salariile nu sunt foarte mari, sunt mici. Pe de altă parte am zis că dacă nu vine nimeni pierdem două luni de zile, așa că am decis să luăm o firmă externă care să facă aceste măsurători cadastrale. Fiind pe sfârșit de an, și având o limitare de buget, din dicuțiile cu cei de la Compartimentul de Achiziții am ajuns la concluzia că doar cu motivarea unor urgențe se poate face o astfel de achiziție acum, urmând ca de la anul să se facă o achiziție mai mare care să cuprindă mai multe elemente. Așa că anul acesta facem urgențele, adică acele hotărâri judecătorești care așteaptă de 2-3 ani de zile, ca măcar aici să facem 3 pași în față, urmând ca de celelalte situații să ne ocupăm de anul viitor”, a transmis primarul Marius Pintilie.

Pintilie a mai anunțat că pentru a recupera lunile în care Comisia de Fond Funciar nu s-a întâlnit, a fixat un program cu două ședințe pe lună.

  

„Vă pot spune că noi din luna mai, anul ăsta, noi nu am avut nicio ședință de Comisie de Fond Funciar, așa că lucrurile au rămas foarte în urmă. Am stabilit un calendar de lucru împreună cu colegii din această comisie și am stabilit că vom face ședințe de două ori pe lună, în vinerea a doua și a patra a lunii”, a anunțat primarul Municipiului Pașcani. 

La mai bine de 30 de ani de la Revoluția din 1989, din păcate la Pașcani sunt sute de oameni care nu au reușit să obțină titlul de proprietate pentru terenurile confiscate de comuniști.

Advertisements

Related posts

1,45 incidența cazurilor la Pașcani. Restricții în multe localități din județ, printre care Sirețel, Ciohorăni, Strunga și Ion Neculce!

Marius Parteni

Gospodării afectate de căderile de precipitaţii şi copaci rupţi. Circulaţia pe străzi s-a desfăşurat în condiţii grele (VIDEO)

Marius Parteni

Depozit necontrolat de deşeuri pe un câmp din Boşteni

Ema Roman
Încarcă...