RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Dezinsecție aeriană și terestră, în perioada 21-23 iunie, la Pașcani

O nouă acțiune de dezinsecție va avea loc în următoarea perioadă la Pașcani.  Conform directorului CLP Ecoserv SRL, Dumitru Chiuariu  se va desfășura a doua etapă, în situația în care condițiile meteo vor permite acest lucru. Aceasta va avea loc în perioada 21-23 iunie, și va fi terestră și aeriană, pe întreaga suprafață a municipiului, în intervalul orar  06:00 – 12:00 si 21:00 – 05:00 Menționăm că prima  acțiune din acest an a fost doar terestră,  și s-a desfășurat în perioada 26 mai-2 iunie, fiind efectuată de către angajații CLP Ecoserv SRL.

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

 Tratamentele  de dezinsecţie terestră se aplică in canalizari, parcuri si locurile de joaca pentru copii între orele 21:00 – 5:00, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

   Tratamentul de dezinsectie aeriana (avio tratament) se aplica dimineata intre orele 06:00 – 12:00.

  

”Rugam cetatenii  sa evite pe cat posibil deplasarile in intervalul orar sus mentionat  si sa tina ferestrele  inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. Totodata, rugăm cetăţenii   să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor,  în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora si, deasemenea,  sa acorde o atentie sporita  supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.In situatia in care, sunt cetateni la care apar  simptome de intoxicatie la nivelul cailor  aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe  abdominale, ii rugam sa se adreseze  medicului de familie  sau Compartimentului  de Primiri urgente  din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, trebuie sa isi ia masuri de preventie pe perioada  aplicarii tratamentului de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD este absolvita de orice responsabilitate”, transmite CLP Ecoserv SRL.

În situatia în care, condițiile meteo nu vor fi favorabile, actiunea de dezinsecție va fi prelungită. Societatea va reveni cu amănunte referitoare la intervalul de timp în care va fi efectuata etapa a II -a de dezinsectie.

Related posts

90 de bani un metru cub de apă în comuna care sfidează România

Redacția

Administrația Pantazi recidivează: Licitație suspectă pentru întreținerea iluminatului public

Marius Parteni

Pașcaniul fără comisie de evaluare anuală a secretarului Primăriei, din cauza Irinei Jitaru

Răzvan Grecu
Încarcă...