RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Descarcati de pe torrente? Politia reincepe razboiul impotriva pirateriei

Peste 200 de dosare penale privind pirateria software sunt în prezent în lucru, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, Claudiu Scarlatache.

 

‘212 dosare penale privind criminalitatea în domeniul pirateriei sunt în lucru, dintre care 66 cu urmărirea penală începută şi 146 în faza actelor premergătoare’, a declarat Scarlatache, citat de Agerpres.

  

El a precizat că în primele opt luni ale anului poliţiştii de investigare a fraudelor au făcut, în urma sesizărilor primite, 359 de verificări privind pirateria software, soldate cu înregistrarea a 183 de dosare penale, dintre care 59 cu urmărirea penală începută, 76 de persoane cercetate, 105 infracţiuni constatate.

Scarlatache a informat că, drept măsuri complementare, peste 3.000 de sisteme informatice au fost indisponibilizate, supuse expertizării şi lăsate la dispoziţia parchetului şi instanţei pentru a decide ce se va întâmpla cu acestea.

El a spus că poliţiştii nu vor face controale la cetăţeni acasă, deoarece legislaţia prevede că nu constituie o încălcare a dreptului de autor software-ul folosit pentru uz personal şi al familiei, excepţie fiind cazurile în care persoana respectivă face parte dintr-o reţea de distribuţie, comercializare, copiere sau reproducere de software.

‘Vom avea în vedere în principal retailerii care comercializează computere cu software piratat preinstalat, vom avea în vedere de asemenea retailerii care comercializează alături de computere suporturi optice pe care sunt instalate software-uri piratate. De asemenea, vom avea în vedere activităţile de business în care este folosit software piratat şi în general activităţile care sunt producătoare de venituri impozabile’, a mai spus Claudiu Scarlatache.

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Coșmarul „M’Gladbach” continuă – Eșec pentru campioana Germaniei după 14 etape

Redacția

Poligloții procesează toate limbile străine în creier la fel ca limba lor maternă? O nouă cercetare a descoperit că zona lingvistică reacționează diferit

Redacția

Ion Iliescu: Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani / Le apreciez cât timp au umor

Redacția
Încarcă...