NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Decizie la Cameră: SALARIILE tuturor bugetarilor CRESC cu 10% de la 1 decembrie 2015


Salariile tuturor bugetarilor ar putea fi majorate. În şedinţa reunită a Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor s-a votat un amendament al PSD care prevede majorarea cu 10% a salariilor celor care lucrează la stat, asta în ciuda scandalului făcut de liberali, relatează România TV.  Creşterea se va aplica numai salariaţilor care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, precizează Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “Sed Lex”.

  

 

Comisiile pentru muncă și pentru sănătate de la Camera Deputaților au adoptat marți un amendament la Ordonanța 35/2015 potrivit căruia salariile tuturor bugetarilor se majorează cu 10% începând cu 1 decembrie 2015.

Amendamentul, depus de PSD la OUG care prevedea cresterea salariilor in sistemul medical, a fost votat de reprezentanţii PSD-UNPR-ALDE si urmează sa intre la vot în plenul Camerei Deputatilor de miercuri.

“PSD a venit peste noapte, pe genunchi, fara nicio fundamentare si in cel mai populist mod cu un amendament prin care de la 1 decembrie 2015 cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, desi in actul normativ care era discutat se prevedea doar cresterea salariilor in sistemul medical si cel de asistenta sociala cu 25%, masura pe care PNL a si sprijinit-o de altfel. PNL s-a abtinut la votul pentru cresterea otova cu 10% a salariilor din sistemul bugetar pentru ca initiatorii nu au venit cu niciun argument care sa ne asigure ca aceasta crestere este sustenabila si nu doar o noua manevra de campanie electorala a PSD.

Advertisements

Am avut in vedere ca la acest moment tara are doar un guvern interimar, ca nu avem inca un proiect de buget pe 2016 trimis in Parlament, ca nu avem o lege a salarizarii unitare si niciun acord cu institutiile financiare internationale”, a declarat deputatul Claudia Boghicevici (PNL), membru in Comisia de Munca.

Advertisements

Citește articolul integral pe Rtv.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cum se montează corect scaunul auto pentru bebeluşi. Specialiştii explică într-o simulare video greşelile clasice făcute de majoritatea părinţilor şoferi

Redacția

Trucul care te ajută să păstrezi pâinea proaspătă mai multe zile

Redacția

Pierdut certificat înregistrare și 6 certificate constatatoare SC Real Estate Rezidențial SRL

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site