NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Se schimbă ora! Românii trec la ora de iarnă pe 30 octombrie; mersul trenurilor rămâne acelaşi

Românii vor trece, în data de 30 octombrie, la ora de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, iar CFR Călători anunţă că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

 

Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 29 / 30 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

  

Astfel, în noaptea de 29 / 30 octombrie 2016, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale, potrivit unui comunicat de presă al CFR Călători remis joi MEDIAFAX.

Totodată, trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora Europei Orientale se face tot duminică, 30 octombrie 2016, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din mersul de tren în vigoare.

Sursa: mediafax.ro

Advertisements

Related posts

Portret de nota 10: “Zeița de la Montreal” surprinsă cu un tablou de pășcăneanul Laurențiu Șnaider

Teona Gherasim

Ziua Eroilor va fi pe 9 iunie şi va avea statut de „sărbătoare naţională”

Redacția

Fuego în spectacol la Pașcani

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site