RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

De pe 1 octombrie funcţionează brăţările electronice de monitorizare

Persoanele agresive, care au ordin de restricţie, sunt acum mai bine supravegheate. De pe 1 octombrie funcţionează brăţările electronice de monitorizare. Acestea emit semnale atunci când purtătorul se apropie de victima sa. Sistemul informatic de monitorizare electronică funcționează deocamdată în municipiul București și în județele Iași, Mureș și Vrancea.

Aceasta este prima etapă a proiectului de introducere a unui instrument de acest fel în România, urmând ca peste trei ani să funcționeze în toată țara.Datele de la Inspectoratul General de Poliție arată că doar în primele 8 luni ale acestui an la nivel național, numărul faptelor penale ce au inclus violență domestică a crescut cu peste 13 % față de perioada similară din 2021.

Asta înseamnă aproape 37.000 de astfel de fapte reclamate. Sunt emise aproximativ 15.400 de ordine de protecție.Utilizarea sistemelor electronice permite o mai bună asigurare a respectării acestor restricții, în beneficiul persoanelor protejate.Dispozitivul avertizează persoana supravegheată dacă încalcă interdicția prin introducerea unei alerte care se transmite și la 112.

radioromania

  

Related posts

Agent amenințat de un criminal ”că în seara asta beau sânge de poliţist“

Redacția

Accident rutier în apropiere de Pașcani. Trei autoturisme implicate (FOTO)

Oana Cordoneanu

Zeci de ieșeni au cerut ajutorul polițiștilor. Iată care a fost motivul

Redacția
Încarcă...