RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De la începutul războiului din Ucraina, americanii şi ruşii au folosit o singură dată linia directă de comunicare între armatele lor

O linie de comunicare directă creată între armatele Statelor Unite şi Rusiei la începutul războiului din Ucraina a fost folosită o singură dată până acum, a declarat un oficial american pentru Reuters, citează News.ro.

​Preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică cu omologul ucrainean Volodimir ZelenskiFoto: Adam Schultz/White House / Zuma Press / Profimedia

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că Statele Unite au iniţiat un apel prin intermediul liniei de „dezamorsare a conflictului” pentru a comunica părţii ruse îngrijorările sale cu privire la operaţiunile militare ruseşti din apropierea unor infrastructuri critice din Ucraina.

  

Se cunosc puţine detalii despre incidentului specific care a dus la apelul pe linia directă ce conectează Comandamentul european al armatei americane şi Centrul Naţional de Management al Apărării al Rusiei, precizează Reuters.

Oficialul american a refuzat să dea detalii, dar a precizat că nu a fost folosită atunci când o rachetă rătăcită a aterizat în Polonia, la 15 noiembrie, omorând două persoane. Explozia a fost probabil cauzată de o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană, deşi Rusia a fost responsabilă în cele din urmă, pentru că ea a declanşat războiul, a declarat NATO.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Emma Răducanu, învinsă de Sasnovici la Indian Wells / A ratat șansa de a o înfrunta pe Simona Halep, în turul trei

Redacția

VIDEO SuperLiga: Rapid obține un egal nesperat, în prelungirile partidei de la Arad

Redacția

BBC: Bătălia de la Soledar sugerează o ruptură în cadrul forţelor pro-ruse

Redacția
Încarcă...