NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum alungă deochiul metoda „stinsul cărbunelui“. Unii terapeuţi susţin că pot proba furtul de energie cauzat de priviri admirative sau, dimpotrivă, invidioase

Există teorii care susţin că deochiul nu este o simplă superstiţie, ci un furt de energie provocat de o privirea admirativă sau invidioasă. Unii bătrâni susţin că semnul clar al deochiului constă în durerea de cap, secondată de căscat, în lipsa oboselii. Există şi alte „simptome“ ale deochiului cum ar fi: lipsa de putere, ţiuitul în urechi dublat de temperatură, starea de vomă etc. Rugăciunile sau descântecul par a fi, în aceste condiţii, antidotul deochiului.

  

 

Alte metode populare de apărare împotriva deochiului ar fi aţa roşie, un căţel de usturoi, o crenguţă de busuioc, un obiect din aur, lenjeria intimă pe dos etc. „În momentele în care simţi că ţi s-a furat energie, este bine să-ţi aminteşti un moment fericit din viaţa ta. Dacă poţi intra în acea amintire şi retrăi momentele de bucurie, în acel moment te poţi umple de energie şi toate simptome dispar”, susţine terapeutul Nicu Ghergu.

Decântecul Pentru a scăpa de deochi există anumite descântece transmise de sute de ani. Se spune că descântecul se fură, nu se învaţă, însă nu oricine are darul de a vindeca. Stinsul cărbunilor sau stinsului chibritelor este cea mai cunoscută metodă de a scăpa de deochi. Astfel, într-o cană se pune apă neîncepută, proaspăt scoasă din fântână, şi se zice „Tatăl nostru”.

Apoi se trage un cărbune aprins în apă, si se face cruce. Pe urmă se trage al doilea cărbune, se face din nou cruce, şi la fel se procedează cu al treilea cărbune. Dacă se duc la fundul cănii cărbunii înseamnă că persoana respectivă a fost deocheată.

Advertisements
Advertisements

Citeste articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Statele Unite şi România anunţă astăzi finalizarea bazei antirachetă de la Deveselu

Redacția

Trupul reginei Nefertiti ar fi în mormântul lui Tutankhamon

Redacția

România – pe locul 50 din 60, în topul celor mai bune ţări din lume

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site