RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De azi încep programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Cum se acordă primele de casare și ecobonusurile

Astăzi, 19 martie 2024, se dă startul Rabla Clasic şi Rabla Plus. Începând cu ora 10.00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi, iar persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe, conform ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Bugetul alocat Rabla Clasic 2024 este de 300 de milioane de lei, iar pentru Rabla Plus, bugetul alocat este de 1 miliard de lei.

“Ghidurile de finanţare pentru Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost publicate în Monitorul Oficial al României. Astfel că, începând cu data de 19 martie 2024, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe”, anunţă ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, într-un comunicat de presă.

Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2024 este de 300 de milioane de lei, iar pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 1 miliard de lei.

“Aşa cum am anunţat, pentru Programul Rabla Plus avem, în 2024, un buget record, de 1 miliard de lei. Acest lucru subliniază că acordăm o importanţă deosebită finanţării de autoturisme prietenoase cu mediul, fie că discutăm despre autoturisme electrice sau de autoturismele plug-in hibrid. Scopul nostru este de a reduce cât mai mult emisiile nocive, care distrug mediul înconjurător. Programele  de finanţare, pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le derulează prin Administraţia Fondului pentru Mediu, tocmai asta fac: susţin dezvoltarea unei societăţi bazate pe sustenabilitate, pe o atitudine mai verde faţă de mediu”, a transmis ministrul Mediului, Mircea Fechet.

  

observator

Related posts

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar la Iorcani

Oana Cordoneanu

Dialog de la distanță între fostul și actualul primar, pe subiectul investițiilor ApaVital S.A. de la Pașcani!

Marius Parteni

ANM: De Crăciun, slabe șanse de ninsoare

Redacția
Încarcă...