RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

RĂZBOI Israel-Hamas. Biden l-a avertizat pe Netanyahu!/Lider palestinian, ucis de trupele IDF

Președintele american Joe Biden l-a avertizat pe premierul Benjamin Netanyahu că o operațiune militară israeliană la Rafah ar acutiza problemele în Fâșia Gaza.

Cei doi au convenit ca delegații din SUA și Israel să se întâlnească la Washington zilele următoare, a anunțat Casa Albă.

Biden i-a chemat pe israelieni la Casa Albă

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că cele două țări, SUA și Israel, vor avea o discuție cuprinzătoare despre calea de urmat în Gaza, unde o criză umanitară face ravagii după mai multe luni de lupte.

  

Întâlnirea ar putea avea loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, a declarat Sullivan, și nicio operațiune în Rafah nu va avea loc înainte de discuții.

O criză umanitară s-ar adânci dacă Israelul ar continua cu o ofensivă în Rafah, a spus Sullivan, rezumând mesajul lui Biden către Netanyahu.

Conform lui Sullivan, Biden nu a amenințat că va limita ajutorul american acordat Israelului. I-a spus, însă, lui Netanyahu că are nevoie de o strategie coerentă pentru Gaza, reiterând sprijinul SUA pentru efortul israelian de a distruge militanții Hamas.

Convorbirea, care a fost prima dintre cei doi lideri din 15 februarie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Funeraliile primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, organizate la Chișinău / Ziua de 16 septembrie, declarată zi de DOLIU național

Redacția

Generalul afro-american C.Q. Brown este alesul lui Joe Biden pentru a deveni noul șef de stat-major al Armatei SUA

Redacția

Și-a așezat fetița în pat pentru a o culca, iar peste câteva ore a găsit-o fără suflare. Povestea tragică a unui tată și a fiicei sale

Redacția
Încarcă...