RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Daniel Dăianu: Dezinformarea nu înseamnă numai ceea ce se practică de la Răsărit. Ci și ceea ce înseamnă internetul și social media

S-a creat o fractură între cetățeni și și elite. Academicienii, cei care lucrează în mediul academic, fac parte din elite; sunt intelectuali publici cu mare audiență, a declarat academicianul Daniel Dăianu cu prilejul unui eveniment derulat la Academia Română.

Acesta a atras atenția că trăim o perioadă „foarte, foarte grea” în care „curenții de profunzime” care și-au făcut apariția în societate „vor fi foarte greu de reorientat”. Eu cred că se intră într-o perioadă foarte dificilă, mai consideră șeful Consiliului Fiscal.

El a cerut academicienilor și elitelor în general să iasă public și să abordeze marile probleme ale societății, ieșind din turnul de fildeș în care uneori preferă să locuiască. “Vorbim numai despre câștiguri în știință, în științele naturii, în științele tehnice, și desigur, contează și asta enorm. Vorbim despre inteligența artificială, contează și asta enorm.

Dar inteligența artificială poate să conducă la un nou Armaggedon, așa cum energia nucleară are și reversul medaliei. Așa se poate întâmpla și cu inteligența artificială”, atrage atenția Daniel Dăianu.

  

Fractura dintre elite și cetățeni despre care vorbește Dăianu e prezentă la scară planetară, nu doar în România.

Da, s-a creat o fractură între cetățeni și elite în multe societăți.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: Condamnarea crimelor și abuzurilor comise de dictaturile de orice natura este o necesitate și astăzi

Redacția

De la începutul campaniei de vaccinare, doar 0.84% dintre persoanele care au primit două doze au avut ulterior test pozitiv de coronavirus, iar dintre acestea 0.76% au decedat, potrivit INSP

Redacția

Românii, din nou în minivacanță! Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată zi liberă

Redacția
Încarcă...