RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Curtea de Apel a dat câștig de cauză Primăriei Pașcani în litigiul cu firma ce extinde iluminatul public

Dacă în primăvara acestui an judecătorii Tribunalului Iași considerau abuzivă și nulă o clauză din contractul de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public din Municipiul Pașcani, în urmă cu doar câteva zile judecătorii Curții de Apel au hotărât în mod irevocabil că înțelgerea este legală. Este vorba despre o prevedere conform căreia plata lucrărilor de investiţii trebuia să se efectueze în 60 de rate lunare egale, de la finalul realizării investiției.

Sesizarea instanței a fost făcută de concesionarul serviciului de iluminat public, Urbioled SRL din Iași, care a solicitat plata lucrărilor executate până acum în cadrul proiectului de modernizare a iluminatului public. S-a ajuns la această situație după ce municipalitatea a refuzat la plată facturile emise de firmă.

La mijloc a fost o controversă legată de interpretarea contractului de delegare a serviciului de iluminat public și a caietului de sarcini pentru aceste investiții. Mai exact, în contractul de delegare nu se prevede plata în rată a investițiilor, în timp ce în caietul de sarcini se prevede ca plata lucrărilor de modernizare a iluminatului public să se facă în 60 de rate lunare.

Cum Urbioled a emis facturi după fiecare lucrare executată, plata acestora a fost refuzată de funcționarii primăriei care au specificat că achitarea se poate face doar în rate lunare și că sumele soliciate ar trebui să facă obiectul unor facturi emise lunar pe perioada a cinci ani de zile.

  

Judecătorii Tribunalului Iași au decis să anuleze clauza privind plata în 60 de rate egale a investițiilor și ca Municipiul Pașcani să achite suma facturată, a cărei valoare era de 416.549,15 lei.

Municipalitatea a atacat cu apel această hotărâre, iar Curtea de Apel Iași a decis să dea câștig de cauză Primăriei Municipiului Pașcani.

„Admite apelul formulat de apelanta Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Paşcani împotriva sentinţei civile nr. 838/2023, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia I Civilă, la data de 20.04.2023, hotărâre pe care o schimbă în sensul că: Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată de reclamanta URBIOLED SRL în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Paşcani. Respinge cererea intimatei Urbioled SRL privind cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată astăzi, 15.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în minuta publicată pe portalul instanțelor din România.

Răzvan Grecu

Related posts

Veste bună pentru români. Cât vom plăti iarna aceasta pentru factura la gaze, comparativ cu anul trecut

Redacția

Cetățenii și agenții economici au început să strângă semnături pentru demiterea primarului și consilierilor

Marius Parteni

Conferință de presă PMP Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...