NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cunoscuta baza de agrement, amenajata cu fonduri europene este vanata de creditori. Patronul este in puscarie

Este greu de crezut ca societatea comerciala patronata 20 de ani de Dinu Apavaloaie ar putea sa-si mai revina vreodata. De altfel, dupa condamnarea si incarcerarea acestuia, afacerile s-au prabusit brusc, iar firma cea mai cunoscuta, SC Adems SRL Pascani, a intrat in insolventa.

Recent a expirat termenul pana la care societatile comerciale care facusera afaceri cu Apavaloaie puteau sa depuna cereri de recuperare a creantelor. De altfel in urma cu doua saptamani a avut loc si o prima adunare a creditorilor in urma careia s-a tras concluzia ca datoriile firmei sunt foarte mari si este greu de crezut ca SC Adems SRL va iesi din insolventa in urma unui plan de organizare aprobat de judecatorul sindic.

Asta deoarece cele mai multe datorii sunt catre bancile comerciale, iar contractele de prestari servicii pe care le avea firma in derulare sunt din ce in ce mai putine. Astfel din cererile depuse de creditori, datoriile societatii depasesc 2 milioane euro. Principalii creditori sunt Banca Comerciala Romana, BCR Leasing si Bancpost. De asemenea, printre creditori se mai numara WDP Team Security SRL, Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, Ghezaco SRL, Primaria municipiului Pascani, Directia Regionala a Finantelor Publice Iasi, dar si o alta firma controlata de Apavaloaie si anume SC AS SEB Company SRL.

  

Exista insa sanse foarte mari ca o parte din fonduri sa fie recuperate in cazul in care se va trece la faliment si lichidarea patrimoniului. Asta deoarece societatea detine si administreaza una dintre cele mai cunoscute baze de agrement de langa municipiul Pascani si anume Baza Piscicola Harmanesti cautata de foarte multi dintre cei care prefera pescuitul sportiv ca mijloc de recreere. Baza de agrement, care se intinde pe o suprafata de 16 hectare din care peste jumatate reprezinta amenajarile piscicole, a fost modernizata cu fonduri europene in valoare de aproape 2 milioane euro. Declinul lui Apavaloaie a inceput inainte de condamnarea definitiva de anul acesta si incarcerarea pentru o perioada de 3 ani si jumatate. Deoarece afacerile sale s-au bazat cel mai mult pe contracte cu statul, afacerile sale au intrat in declin in plina criza economica, cand au fost taiate cele mai multe din fondurile de investitii ale institutiilor publice (in special primarii) cu care firma Adems SRL avea incheiate unele contracte. Astfel, societatea a încheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri de 6.148.988 lei si un profit net de numai 26.925 lei. Tot in anul 2012, datoriile totale ale societatii comerciale erau de 11.764.781 lei. In anul 2013, SC Adems SRL a raportat afaceri de 6.638.979 lei, pierderi de 2.946.722 lei si datorii totale de 11.486.830 lei. La data de 31 martie 2014, firma înregistra restante de plata catre bugetul de stat de circa 25.677 lei.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Poziţie fruntaşă în topul activităţii câștigată de un parlamentar pășcănean în legislatura 2013, realizat de Institutul de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică

Redacția

Câștigătorul de la Loto 6 din 49 și-a ridicat premiul. Cine este Adrian și ce vrea să facă cu banii

Redacția

Ministrul Mediului ofera noi detalii despre taxa auto

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site