NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cum se poartă angajații ApaVital cu cei care doresc să citească contractul! Caz strigător la cer!

Abuzurile companiei ieșene de furnizare a serviciilor de apă canal continuă. Cu câteva zile în urmă un păcănean a simțit pe pielea sa „creșterea calității serviciilor” oferite de noul operator. Dacă în clipurile publicitare ce rulează pe cele două televiziuni operatorul ApaVital este descris ca un bun samaritean, în teren situația se schimbă.

Angajații companiei trimiși pentru a semna contracte de furnizare a apei și a serviciului de canalizare se poartă foarte urât cu potențialii clienți. În loc să-i consilieze și să le explice prevederile contractului, aceștia le întorc spatele și le transmit că dacă au nevoie de apă să îi caute.

Mărturie pentru această situație stă declarația unui pășcănean ce locuiește în Vatră, la casă. Acesta a povestit reporterilor noștri că în urmă cu două zile a primit vizita a trei angajați de la ApaVital Iași care au dorit să schimbe sigiliul la contor și să-l convingă să semneze noul contract. În timp ce i se înlocuia sigiliul unul dintre angajații ApaVital i-a cerut buletinul pentru a completa contractul. Pășcăneanul a solicitat în schimb să fie lăsat să citească contractul și apoi să semneze, moment în care cei de la ApaVital i-au smuls contractul din mână și au ieșit din curte transmițându-i peste umăr că dacă o să aibă nevoie de apă să-i caute.

Au venit trei persoane de la ApaVital Iași la mine în curte. Două doamne și un bărbat. Doreau să schimbe sigiliul la contor și ca eu să semnez noul contract. În timp ce mi se schimba sigiliul mi s-a cerut buletinul pentru contract. Am cerut contractul pentru a-l citi, moment în care una dintre doamne mi l-a smuls din mână și m-a apostrofat <că nu mai suportă atâtea figuri >. Când a ieșit din curte i-a spus celeilalte doamne că dacă o să am nevoie de apă o să-i caut. Eu am vrut doar să văd ce conține acel contract. Nu e corectă această atitudine” a povestit revoltat pășcăneanul.

Contactat telefonic Răzvan Manolache, PR-ul ApaVItal Iași, a explicat că procedura la case este următoarea: se schimbă sigiliul, se prezintă contractul, iar dacă clientul dorește timp pentru a-l consulta i se lasă un formular, urmând ca în 15 zile acesta să se prezinte la unul dintre sediile operatorului ieșean pentru a-l semna.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Pe cine a chemat Pantazi să explice consilierilor locali legea: un cercetat penal pentru infracțiunea de înșelăciune și fals!

Răzvan Grecu

Primăria a montat un indicator „cedează trecerea” în intersecția controversată din zona Poliției Municipale

Marius Parteni

Marius Pintilie (PNL): „Dacă asta e tot ce poate primarul Pantazi, e grav!” (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site