RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Cum se negociază tarifele în biserici. Nu se taie chitanţă pentru “servicii”

Fă ce zice popa, nu ce face popa! Este o vorbă din popor care, din păcate, se aplică şi multor preoţi din Capitală, pentru care lăcomia e un păcat trecut cu vederea, iar creştinarea unui copil, de exemplu, se negociază ca la piaţă. Deşi Biserica Ortodoxă Română nu a stabilit niciun fel de tarif pentru astfel de servicii religioase, un botez ajunge să coste şi 400 de lei, iar o cununie, 500 de lei.

Sub pretextul că vrem să botezăm un copil şi să ne căsătorim, am intrat în câteva biserici din Bucureşti să aflăm care sunt tarifele pentru astfel de servicii religioase. Teoretic, acestea ar trebui să fie GRATIS, pentru că preoţii sunt plătiţi din bugetul de stat.

La o biserică din zona Unirii, lista de botezuri programate în septembrie era plină, dar preotul a acceptat încă unul, cu condiţia de a nu mai tăia chitanţă.

  

Aceeaşi situaţie şi la o biserică din zona Eroii Revoluţiei. Am fost însă întâmpinaţi de o doamnă care vinde lumânări şi cărţi de rugăciuni, pentru că preotul plecase la masă.

Advertisements

Chiar dacă sunt puşi să dea bani pentru ceea ce ar trebui să fie gratis, oamenii s-au obişnuit cu situaţia.

Advertisements

Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române susţin că nu este vorba despre nicio taxă, ci doar despre nişte contribuţii benevole. Contribuţii mascate însă de preoţi prin aşa zise taxe stabilite de consiliul parohial pentru întreţinerea bisericii.

Urmăriţi un material realizat cu camera ascunsă de o echipă Realitatea TV.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

ANM: Cod galben de vânt puternic, până la ora 21:00

Redacția

Tânără din Iași, arestată preventiv după ce și-a bătut iubitul, încălcând ordinul de protecție emis împotriva sa

Redacția

Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus rămâne ridicat. Alte 48 de persoane au murit, în timp ce la ATI sunt 489 de pacienți

Redacția
Încarcă...