De-a lungul timpului, Cărturești a susținut importanța cultivării gustului pentru lectură încă de la cele mai fragede vârste, astfel că a oferit părinților sfaturi practice despre cum să stârnească copiilor curiozitatea și să îi apropie de cărți. Într-o lume dominată de stimuli vizuali, este crucial ca părinții să păstreze cărțile în viața celor mici, ca mijloc pentru stimularea imaginației și dezvoltarea limbajului.
Lectura nu e doar o activitate recreativă, ci o investiție în dezvoltarea abilităților esențiale pentru viață. Potrivit celor mai recente cercetări privind piața muncii, 68% dintre locurile de muncă pe care le vor ocupa actualii elevi de gimnaziu nu există încă. Cum putem să îi pregătim pentru schimbările ce vor veni? Prin cultivarea abilităților atemporale, iar comunicarea și capacitatea de a exprima idei, emoții, opinii cu claritate și încredere în diferite forme și medii este și va fi una dintre aceste abilități. De aceea, am pregătit câteva sfaturi despre cum să facem cititul mai atractiv și mai eficient.
Cum să crești un cititor
- Împrietenește-l pe cel mic cu lectura din primul an de viaţă. Psihologii recomandă să li se citească copiilor încă de la vârsta de 6 luni. Citește-i zilnic și lasă-l să te observe în timp ce citești,
» Citește continuarea pe pagina autorului