NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum ne apărăm de suprainfecţii, cele mai frecvente afecţiuni pe vreme caniculară

Temperaturile ridicate favorizează apariţia de suprainfecţii ale înţepăturilor de insecte întrucât apar modificări în circulaţia  sângelui. Cei mai predispuşi sunt vârstnicii. 

Medicii infecţionişti atenţionează populaţia că pe perioada verii, din cauza caniculei, circulaţia sângelui se modifică şi pot apărea suprainfecţii ale înţepăturilor de insecte.

Cei mai predispuşi la dezvoltarea acestor suprainfecţii sunt vârstnicii, iar medicii le recomandă o igienă strictă a membrelor inferioare în special pentru prevenirea afecţiunilor.

  

 „La bătrâni ne confruntăm cu un ţesut cutanat care nu mai e la fel de elastic. Se pot produce zgârieturi şi leziuni, iar acestea sunt punctul de plecare pentru infecţii. Sfătuim bătrânii să aibă grijă de igiena de la membrele inferioare şi să se prezinte la medicul de familie”, spune profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

 

sursa Adevarul.ro


Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Discrimare între spitalele din România: e mai ieftin să mori la Hârlău decât să te vindeci la București

Redacția

(Video) Imagini care îți taie respirația au fost surprinse ieri la Spitalul de Neurochirugie din Iași. Realitatea din secția de Terapie Intensivă, unde se luptă pentru viață pacienții cu COVID-19

Redacția

Avalanșă de pacienți la Serviciul de Ambulanță

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site