NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO: Cum este readusă natura la viață de izolarea oamenilor. Delfinii s-au întors in Italia

În timp ce pandemia de coronavirus continuă să se răspândească în toată lumea, iar din ce în ce mai multe țări iau în considerare ideea de a își închide granițele, dacă nu au făcut-o deja, în Italia, țara cea mai afectată din Europa, se întâmplă un lucru care nu a mai fost văzute de ani de zile: delfinii înoată prin Cagliari și prin canalele din Veneția în ape limpezi, iar orașul italian care este deobicei aglomerat și plin de turiști este mai tăcut ca niciodată, scrie Esquire.

Italia este țara din Europa cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 30.000 de cazuri de infectare cu covid-19 și peste 2000 de decese. În condițiile în care virusul devastează comunități întregi și din cauza retragerii oamenilor în izolare în case, animalele și-au reluat locurile din care au fost împinse de expansiunea așezămintelor umane.

Mai mulți delfini au fost văzuți înotând în portul orașului Cagliari, capitala insulei Sardinia. În Veneția, și lebedele și-au făcut din nou apariția, având în vedere că gondolele care traversau constant apele venețiene nu mai circulă acum din cauza pandemiei.

La începutul lunii martie, prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte a semnat decretul care le interzice italienilor să părăsească domiciliile pentru motive altele decât serviciul, sau urgențe legate de probleme de sănătate.

  

Veneția, una dintre cele mai populare destinații turistice, este și mai puțin poluată în ultima vreme. Imagini din satelit ale Agenției Spațiale Europene arată o scădere semnificativă a emisiilor de dioxid de azot în atmosferă în ultima lună.

DIGI24

Advertisements

Related posts

UE anunță măsuri: În timpul pandemiei, conținutul online cu abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut cu 30% în unele state membre

Redacția

Izabela Biră, prietena Luizei, este atacată cu parul și amenințată: “Îți pun capul în gardul școlii!”. Polițiștii: “Te amendăm dacă mai suni la 112!”

Redacția

Statul Islamic ameninţă Ungaria cu atentate

Redacția
Încarcă...