NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum au reacționat pacienții infectaţi cu COVID internați la Iași după ordinul care îi „elibera“

Numărul pacienţilor confirmaţi cu coronavirus la Iaşi a ajuns ieri la 1.026, în cursul zilei de duminică fiind diagnosticate cinci cazuri în plus faţă de raportarea de sâmbătă, când au fost 1.021. La Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ din Iaşi, există 68 de paturi libere pentru pacienţii confirmaţi, iar la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) unde ajung cazurile grave, sunt opt paturi libere, ieri aflându-se internat în ATI un singur caz.

„Este vorba de balanţa care a fost la predarea gărzilor de azi dimineaţă (n.red. duminică). În momentul de faţă avem suficiente paturi la spital, în urma reglementărilor care au venit prin Ordinul 1137 am putut face mai uşor externări pentru pacienţii asimptomatici şi cu forme uşoare, adică în condiţii mai uşoare, orientându-l către medicul de familie după un anumit număr de zile“, a explicat prof. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

De asemenea, medicul a mai precizat că, în urma apariţiei deciziei Curţii Constituţionale, încă nu au fost înregistrate cereri din partea pacienţilor de a fi externaţi.

„Oamenii, în general, chiar la vizită, ieri, mi-am dat seama, stând de vorbă cu ei, de faptul că respectă şi realizează în momentul în care ajung în spital că se pot agrava sau că pot deveni sursă de infecţie pentru cei dragi. Nu am avut atitudini agresive, la modul că vor să meargă acasă şi nu îi interesează nimic“, a completat mediul ieşean.

  

La nivelul judeţului Iaşi, sunt înregistrate 866 de persoane vindecate, în timp ce 53 au decedat. De asemenea, conform ultimelor date, numărul persoanelor aflate în carantină sau în izolare este zero.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Trei tineri au ajuns la spital după ce au copiat la un examen! Căștile magnetice s-au blocat în ureche!

Redacția

O femeie de 70 de ani din Iaşi a murit din cauza coronavirus. Bilanţ în România: 157 de decese

Redacția

Patriarhia Română anunță că se implică în informarea credincioșilor despre vaccinare: „În acest sens, nu în altul”

Redacția
Încarcă...