NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Zeci de mii de persone din județul Iași, nu au buletin


Zeci de mii de ieşeni au buletine de identitate expirate ori nu le-au solicitat niciodată, arată statistica Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Iaşi pe anul 2015. Astfel, la nivelul judeţului Iaşi, din populaţia totală de 927.500 mii persoane, aproximativ 37.000 nu deţin acte de identitate valabile.

„Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult şase luni înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile în caz de preschimbare, în termen de 15 zile de la producerea uneia dintre situaţiile care privesc modificarea numelui sau prenumelui, a datei ori locului naşterii sau a prenumelui părinţilor şi oricând, în situaţia preschimbării actelor de identitate care nu se mai emit, dar sunt valabile”, au transmis reprezentanţii DJEP Iaşi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

ISU Iași: PREGĂTIREA SERVICIILOR VOLUNTARE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

Redacția

Pășcănean mort într-un accident de muncă în Anglia

Oana Cordoneanu

Examen la Spitalul Municipal pentru promovarea a șase îngrijitoare, infirmiere și brancardiere pe postul de asistente medicale

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site