RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum a reușit Spitalul Municipal de Urgență Pașcani să facă două lifturi având fonduri doar pentru unul!

Managerul Spitalului de Urgență Pașcani a dezvăluit secretul unei buni gestionări a banului public. Negocierea foarte atentă a contractelor este, după părerea doctorului Costică Pânzaru, cea mai eficientă cale pentru a cheltui cu eficiență banul public. 

Invitat în cadrul emisiunii „De vorbă cu strada”, difuzată de Actualitatea TV, Panzaru a explicat cum a reușit să economisească „un miliard și ceva” de lei vechi dintr-un contract de achiziție și montare a unui lift de dimensiune mare. Acesta a indicat clauzele negociate în contract ca fiind cele care au ajutat unitatea medicală ca în loc de un lift, să facă două.

  

Mai exact, constructorul a crezut că dacă nu-și face treaba la timp va fi penalizat cu doar 0,1% pe zi din valoarea contractului. Din păcate pentru aceasta, clauza era de 1% pe zi, iar cele 6 luni de întârziere au adus unității medicale o mică avere.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

„Clauzele unui contract sunt foarte importante. Dacă nu ești atent la ele poți să pierzi foarte mult. De exemplu, eu cu liftul, am câștigat la clauze. Cel care a negociat cu mine a crezut că dacă nu-și face treaba în timp util este penalizat cu 0,1% pe zi, însă de fapt era de 1%. Nu s-a uitat în clauze, era de 0,1% în cazul în care eu nu i-aș fi plătit la timp. Și atunci constructorul a plătit în jumătate de an un miliard și ceva de lei vechi. Clauzele sunt foarte importante, și trebuie niște juriști deștepți pentru că aici se negociază”, a povestit doctorul Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Și municipalitatea a avut o experiență cu clauzele din contractele de prestări servicii. Doar că nu una la fel de bună ca unitatea medicală. Primăria a fost obligată să plătească peste 5 miliarde de lei ca și penalități pentru un contract de construire și întreținere de pagină web. Acestal a fost semnat pe genunchi de fostul primar, Neculai Rățoi. Deși pagina web nu a fost folosită niciodată de municipalitate, pentru faptul că acest contract nu a fost reziliat, iar facturile nu au fost plătite, instanța a decis ca Primăria să plătească daune de peste 5 miliarde de lei vechi.

{jcomments off}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Lintea îţi dă un plus de proteine şi fier în post. Vezi câtă este indicat să mănânci zilnic!

Redacția

Primarul Pantazi susține că Spitalul Municipal Pașcani are tot ce-i trebuie pentru a funcționa

Răzvan Grecu

Ce urmează să se întâmple cu pandemia de COVID? „Ne așteptăm la un val la fel de rău sau mai rău decât valurile epidemice precedente”

Redacția
Încarcă...