NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cu ce averi se lauda candidatii la parlamentare

Formatiunile politice si-au definitivat in proportie covarsitoare candidatii pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. In mare parte, sunt aceeasi oameni care au candidat si in urma cu patru ani. O parte din ei au intrat in Parlament, fie la Senat, fie la Camera Deputatilor, in timp ce altii isi vor incerca din nou norocul. Totodata, unii candidati isi incearca pentru prima oara sansa de a accede in Parlament. Cine sunt cei mai instariti candidati si ce averi detin ei, cititi in randurile de mai jos.

USL

De departe, cel mai instarit candidat al USL este deputatul in functie Relu Fenechiu. Acesta incearca sa intre pentru a treia oara in Camera Deputatilor, el urmand a se confrunta cu democrat-liberalul Adrian Acostoaie si cu Adrian Moraru (PP-DD). Despre Fenechiu nu ar fi prea multe de spus, decat ca este un personaj certat cu legea, cercetat penal pentru afaceri ilegale cu statul, dar si ca in tot acest timp si-a ridicat un imperiu financiar. Are sase terenuri in Iasi, Bacau si Alba, apartamente si case de locuit in aceleasi zone si numeroase conturi bancare. Fenechiu a  incheiat in ultimii ani zeci de contracte cu statul, de unde prin intermediul firmelor sale, a supt fonduri cu nemiluita. Un alt candidat instarit din partea USL este actualul senator Florin Constantinescu. Acesta a avut si el cateva contracte incheiate cu statul, de pe urma carora s-a ales cu sume frumoase de bani. Prin intermediul firmelor sale, Constantinescu a reusit ca in cativa ani de la un simplu om de afaceri din zona Pascaniului, sa ajunga unul dintre cei mai bine vazuti parlamentari ieseni. Pe listele USL vor mai candida deputatii Neculai Ratoi, Anghel Stanciu, Vasile Mocanu, dar si senatorii Varujan Vosganian, Mihaela Popa si Sorin Lazar. Pe listele USL se mai regasesc secretarul de stat Mugur Cozmanciuc, consilierul judetean Constantin Adascalitei, directorul de la Cadastru, Costel Alexe, fostul secretar de stat Gheorghe Emacu, creatoarea de moda Cristina Nichita, consilierul local Sorin Iacoban, fostul primar din Pascani, Grigore Craciunescu sau Anton Dobos, directorul de la Finantele judetene. Dintre toti acestia se remarca Vasile Mocanu, un personaj care lupta pentru un al patrulea mandat de demnitar. Mocanu detine mai multe terenuri in judetul Iasi (zona Targu Frumos) si judetul Bacau. Culmea, acesta traieste si din indemnizatia de pensionar. Un alt dinozaur de Parlament care a adunat averi pe perioada mandatului de deputat este si Anghel Stanciu. Acesta a adunat in cinci mandate de paralmentar conturi bancare, plasamente de investitii si alte surse de venit de pe urma unor activitati extraparlamentare. Colegul sau de partid, senatorul Sorin Lazar, este si el un om avut. Acesta are sase terenuri trecute in declaratia de avere, colectate inca de pe vremea cand era primar al comunei Strunga. Lazar mai detine doua autoturisme si conturi bancare.

  

ARD

Advertisements

Si o parte a candidatilor ARD au reusit cu timpul sa-si faca o situatie materiala buna. Din partea aliantei pentru Senat vor candida Gabriel Surdu, seful PDL Iasi, Leonard Rusu (Pascani), Maria Aldea (Targu Frumos), Teodor Baconschi (Copou) si Dumitru Oprea (CUG). Omul de afaceri Gabriel Surdu detine zece de terenuri in mai multe judete din Moldova, dar si cateva apartamente, case de locuit sau spatii comerciale. Surdu mai are bijuterii, tablouri de colectie, dar si cateva active financiare. Leonard Rusu, care va candida la Pascani, detine si el conturi in mai multe banci. Pe langa banii detinuti, afaceristul are mai multe apartamente, case, suprafete de teren (agricole, forestier sau construibil), dar si masini scumpe.
Teodor Baconschi, trimis de conducerea centrala sa candideze la Iasi, se poate lauda cu un teren intravilan, doua apartamente, trei tablouri de peste 5.000 euro fiecare, dar si numeroase conturi bancare.
Un alt senator de la PDL care se poate lauda ca a strans o avere este si Dumitru Oprea. Acesta detine un teren, doua apartamente, un autoturism, dar are mai multe conturi deschise la institutii bancare. Oprea a realizat si un venit impresionant ca si cadru universitar la Universitatea Cuza.
Din partea ARD vor mai candida Constantin Axinia, Adrian Acostoaie, Petru Movila, Constantin Fatu, Liliana Romaniuc, Liviu Bulgaru, Radu Ursanu, Camelia Bogdanici, Marius Spinu, Cristina Dobre si Nicusor Paduraru. Toti acestia vor candida pe colegiile pentru Camera Deputatilor.

PP-DD

Si din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) vor candida o serie de oameni de afaceri. Lista formatiunii conduse de Dan Diaconescu cuprinde nume precum Liviu Apostol, Iulian Taraboanta, Cristian Angheluta sau Viorel Blajut. Pe lista pentru camera Deputatilor, apare si numele lui Daniel Oajdea, parlamentar in functie. Acesta se poate lauda si el cu patru terenuri forestiere si intravilane, un autoturism, dar si o societate unde este actionar. Si lista celor de la Senat cuprinde persoane precum Ionel Agrigoroaie sau Alin Aivanoaie, fost consilier local si actual consilier judetean, persoane care detin diverse afaceri.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, după ce instituția a anunțat că îi va analiza teza de doctorat 

Redacția

Fostul lider al PRM Pașcani “mai încearcă” odată, pentru Consiliul Local

Marius Parteni

Războiul panourilor declanşat împotriva PSD se întoarce şi spre ACL

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site