RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Criză deblocată la Spitalul CF Paşcani! S-au reluat operaţiile, odată cu venirea unui nou anestezist

Spitalul CF a rezolvat problema lipsei medicului anestezist, iar operaţiile în unitatea medicală au fost reluate după câteva luni de pauză, de când doctorul Ion Bujac şi-a dat demisia.

 

 

  

De la 1 noiembrie, spitalul a încheiat un contract de colaborare pe bază de gărzi cu un tânăr medic anestezist rezident din Iaşi, pe nume Cătălin Chiriacu. De asemenea, în momentul de faţă unitatea are doi medici care efectuează gărzi: Abdalla Bashir şi Elena Dumitru.

Din data de 1 noiembrie, Spitalul CF Pașcani a încheiat un contract de colaborare pe bază de gărzi cu un tânăr medic rezident, Cătălin Chiriacu, care efectuând gârzi în spitalul nostru ne permite desfășurarea unei activități în concordanță cu cerințele pacienților noștri. Am reluat linia de gardă pe secția de chirurgie care în prezentă este deservită de doi medici. Țin să menționez faptul că în momentul de față sunt doi medici care efectuează gărzi la noi în spital. Este vorba despre Abdalla Bashir și Elena Dumitriu”, ne-a declarat Cătălina Roșca, director medical, Spitalul CF Pașcani.

Pentru secţia de medicină internă a fost încheiată o colaborare pe bază de gardă cu un medic rezident cu ajutorul căruia, managerul medical speră să întregească colectivul secţiei de medicină internă.

„Țin să menționez că de la 1 noiembrie, am încheiat un contract de colaborare pe bază de gardă cu un tânăr medic rezident de medicină internă, pe care, după perioada aceasta de rezidențiat, și implicit intrarea lui în grupul mare de specialiști de medicină internă, sperăm să îl atragem în colectivul nostru pentru a ne întregi colectivul secției de medicină internă din spitalul nostru”, a completat directorul medical al unităţii spitaliceşti.

Amintim faptul că, din ianuarie 2016, Spitalul CF Paşcani a funcţionat fără medic anestezist, după ce doctorul Bujac a demisionat, alegând să profeseze în străinătate. În toată această perioadă, unitatea medicală a efectuat doar intervenţii de microchirurgie.

 

 

Related posts

Ministrul Familiei: „Din păcate, procentul consumatorilor de droguri care se salvează este sub 5%”

Redacția

Proiect de zeci de milioane, blocat de un dispozitiv de… 20 de lei

Redacția

Când am putea scăpa de Covid în România. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Redacția
Încarcă...