RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență, despre criza apei de la Pașcani:„ApaVital nu trebuie să închidă apa la cetățeni”

Doctorul Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, este împotriva practicilor operatorilor de servicii apă-canal de a sista furnizarea apei ca metodă de recuperare a debitelor de la clienți.  

 

Prezent în emisiunea „De vorbă cu strada”, difuzată de Actualitatea TV, medicul pășcănean a spus că sistarea furnizării apei poate să ducă la îmbolnăviri în rândul populației. Pânzaru a explicat că atunci când apa este reluată după o sistare de câteva ore, ea nu mai este una potabilă în primă fază.

  

„ApaVital greșește când oprește apa. Apa înseamnă viață. Indiferent de ce relație contractuală ai, cât de proastă e, de vreme ce ești furnizor de apă nu trebuie să o oprești niciodată. Dacă oprești apa, în primul rând nu știi dacă cineva se va îmbolnăvi în momentul în care îi dai drumul din nou. Știți și dumneavoastră că atunci când se oprește, și se reia furnizarea după trei ore,știți cum arată”, a declarat dr. Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 

Ca recomandare, șeful unității medicale a spus că operatorii care întâmpină probleme cu încasarea debitelor de la clienț,i trebuie să caute alte metode și să nu recurgă la sistarea apei.

”Deci apa nu trebuie să o oprească nimeni: nici ApaVital, nici oricare alt furnizor, indiferent de orice conflict care ar fi între administrație, populație și furnizor. ApaVital trebuie să găsească alte modalități de a rezolva litigiile cu cetățenii care nu-și plătesc apa. În niciun caz nu o poți opri, este cea mai mare greșeala a cuiva să oprească ceea ce îți dă dreptul la viață. Nu putem trăi fără apă”, a mai concluzionat medicul pășcănean cu privire la debranșările făcute de reprezentanții operatorului.

Menționăm că în acest moment, conform site-ului oficial al ApaVital, 6 scări de bloc din Pașcani au fost debranșate de la furnizarea serviciului de apă pentru datorii ce depășesc 65.000 de lei. Subiectul este ocolit de primarul Dumitru Pantazi și de consilierii locali, acesta nefiind discutat în ultima ședință de Consiliu Local.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lucrările din cadrul PIDU “au intrat” la apă. Ce spun finanțatorii?!

Marius Parteni

Vara incepe cu PLOI si FURTUNI. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Redacția

Bon fiscal, în loc de bilete înseriate, eliberate de șoferii mijloacelor de transport în comun, ale CLP Ecoserv SRL

Marius Parteni
Încarcă...