NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O nouă amânare a proiectului Centrului Educațional. Aleșii nu se pun de acord asupra locației (VEZI VIDEO)

Reprezentanții Asociației ECHO din Marea Britanie, Michael Sumpter și Roger Smith, s-au întâlnit azi cu primarul și Consiliul Local pentru a discuta demararea proiectului de implementare a unui Centru Educațional în municipiul Pașcani după modelul Centrului Educațional în Aer Liber din Carlton (Anglia).

Proiectul prevede organizarea acțiunilor educative pentru tineret în aer liber (camping, orientare turistică, sporturi nautice pe luciul de apă de la Peștișorul), care vizează în special copiii și tinerii fără posibilități materiale, dar și copiii cu dizabilități. Inițiativa a venit în urma vizitelor reciproce ale administrațiilor din Pașcani și Hartlepool (Anglia), în 2009 și 2010, iar pentru punerea ei în practică Asociația ECHO urma să asigure dotarea cu echipamentele specifice și pregătirea instructorilor.

Pentru implementare, o echipă formată din cadre didactice (Daniela Simion, Mihaela Vatafu, Eugenia Nour) și funcționari publici (Mirela Ancuța, Angelica Labonțu, Mirela Pavel) au propus înființarea unei Asociații în Pașcani, la care unic acționar să fie Consiliul Local, și atribuirea unei părți din patrimoniul fostei Școli „Ion Creangă” din Fântânele: trei săli de clasă, o magazie pentru echipamente și terenul de sport. Datorită resurselor financiare limitate, s-a propus și forma unor tabere de weekend, 1-2 zile în care copiii din unitățile de învățământ pășcănene să ia parte la activitățile Centrului Educațional.

  

Întâlnirea de azi a avut un caracter informal, consilierii nefiind convocați într-o ședință extraordinară. Ca și în trecut, însă, când s-a dezbătut proiectul de hotărâre inițiat de fostul primar Grigore Crăciunescu, Dumitru Pantazi și consilierii PSD nu au fost de acord cu propunerea privind amplasarea Centrului pe structurile școlii din Fântânele, deși au declarat că nu se opun nici înființării Asociației respective și în nici un caz proiectului. Mirela Ancuța și consilierul liberal Grigore Crăciunescu au solicitat propuneri alternative pentru locația Centrului, iar una dintre sugestii a fost tabăra de la Valea Seacă. Întâlnirea s-a încheiat fără niciun rezultat concret.

Delegația din Marea Britanie se află pentru a doua oară anul acesta în Pașcani, de această dată la invitația Primăriei, din spusele Mirelei Ancuța. Programul oficial al acestora nu a fost comunicat redacției.

{flv}diverse/englezi primarie site{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Motivul pentru care finanțarea evenimentului “Zilele Municipiului” era să fie blocată în Consiliul Local (DOC)

Marius Parteni

Consilier județean: „Era normal ca mai întâi Consiliul Județean să dea votul pentru sau împotriva majorării de preț a apei”

Răzvan Grecu

Pășcănenii așteaptă extinderea rețelei de iluminat public!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site