RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Corupție în Primăria municipiului Pașcani: Primarul Dumitru Pantazi calcă legea în picioare pentru a-și pune în Consiliile de Administrație, oamenii pe care-i dorește!

Primarul Dumitru Pantazi nu se dezminte atunci când vine vorba despre respectarea legii administrației publice. Acesta a aplicat aceeași rețetă penală în cazul Consiliilor de Administrație ale societăților din subordinea Primăriei ca și-n cazul datoriei AgroComplex.

Deși hotărârile prin care se numeau Consiliile de Administrație la Prest Serv Apa, Eco Salubritate și RAGCL au fost atacate în instanță de prefectul județului încă din anul 2014, acesta a refuzat să comunice suspendarea lor. Legea 215/2001 spune că dacă o hotărâre de Consiliu Local este atacată de prefect în justiție, ea se suspendă de drept. Responsabil de suspendarea acestor hotărâri fiind, conform aceleași legi, primarul.

  

La Pașcani însă, legea nu se respectă, și la fel ca în cazul AgroComplex, primarul, de data aceasta, Dumitru Pantazi, a refuzat să suspende aceste hotărâri. Efectul este unul la fel de penal ca și în cazul pe care procurorii DNA l-au trimis în justiție: toate salariile directorilor și indemnizațiile administratorilor nu trebuiau plătite de la data suspendării acestor hotărâri.

Mai grav este faptul că toate actele întocmite și adoptate de aceste Consilii de Administrație sunt nule de drept, prejudiciul produs de încăpățânarea primarului de a-și ține favoriții pe funcții bine plătite fiind de ordinul miliardelor de lei vechi.

Astfel, justiția a hotărât definitiv ca HCL 170 și 171 din 2013 prin care se numeau administratorii Pest Serv Apa și Eco Salubritatea să fie anulate, iar în conformitate cu prevederile legale să fie organizat un nou concurs.

Edilul șef a dat ordin ca mâine să fie organizat un astfel de concurs, pe ascuns, fără ca acesta să fie anunțat publicului interesat. Și ca nivelul de corupție să atingă cote culminante, la acest simulacru pot participa doar cei care au fost declarați eligibili în 2013 de firma angajată pentru această recrutare.

Firma Avensa condusă de Adrian Tompea, fostul consultant din campania electorală a lui Dumitru Pantazi,  va organiza mâine începând cu ora 8.00 interviurile pentru cei care vor fi numiți de Consiliul Local în Consiliile de Administrație: Eugen Chiriac, Aparaschivei Vasile, Eduard Dumea, Iulian Muraruși Dorina Sofian pentru Eco Salubritate și Aparaschivei Vasile, Iulian Moraru, Sorin Năcuță, Doina Sofian, Constantin Stoica și Ion Prisecaru pentru Prest Serv Apa.

Menționăm că în conformitate cu declarațiile unor inculpați din dosarul „AgroComplex”, această situație a hotărârilor atacate în instanță de prefect și nesuspendatede către primar va fi citată pentru a le demonstra nevinovăția.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, până joi

Redacția

Dezbatere în bătaie de joc pe bugetul anului 2020: Pantazi se ascunde de cetățeni! A montat cutii din tablă în așteptarea sugestiilor

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi refuză să pună pe ordinea de zi un proiect de hotărâre propus de PP DD ce prevede monitorizarea prin GPS a maşinilor Primăriei şi instituţiilor subordonate

Răzvan Grecu
Încarcă...