RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Corectarea digitală, introdusă în România pe toate palierele educaționale

Corectarea digitală va fi introdusă în România pe toate palierele educaționale, respectiv la examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat, Definitivat și Titularizare.

Anunțul a fost făcut astăzi, la Iași, de ministrul Educației, Ligia Deca, care a participat la Gala Premiilor pentru întreaga carieră didactică.

Ligia Deca: Simulările au avut tocmai rolul de a pregăti procesul de recapitulare și de consolidare în vederea obținerii de bune rezultate la evaluările naționale. În funcție de rezultate, acum având și corectura digitalizată, care ne permite să știm exact care sunt secțiunile unde trebuie insistat în procesul de predare, vom putea să avem planuri de consolidare anul viitor pentru a îmbunătăți rezultatele la evaluările naționale de la an la an. Cred că tranziția către corectura digitalizată ne va permite exact acest lucru, să înțelegem exact ce se întâmplă în sistem și unde trebuie ca profesorii să intervină în fiecare clasă și cu fiecare copil.

Constantin Mihai: Corectarea digitalizată se va introduce integral și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat?

  

Ligia Deca: Da, pentru Evaluarea Națională, pentru Bacalaureat, dar și pentru examenele de Definitivat și Titularizare pentru cadrele didactice.


Ligia Deca a mai spus că, în acest moment, salariile profesorilor sunt motivante. De asemenea, prin introducerea masteratului Didactic, s-a ajuns ca, în România, aproximativ 80% din cadrele didactice să aibă absolvită această formă de învățământ.

radio iași

Related posts

Spectacol artistic și expoziție de Ziua Națională a Culturii, la Casa de Cultură

Irina Gherasim

Zi festivă pentru colectivul de profesori şi elevi al Liceului Mihai Busuioc Paşcani

Ema Roman

Mai mulți elevi în mai multe mobilități europene de formare profesională

Redacția
Încarcă...