NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Copil născut prematur de o femeie infectată cu noul coronavirus

Naştere în condiţii deosebite la maternitatea Elena Doamna din Iaşi.

O tânără din Vaslui infectată cu noul coronavirus a adus pe lume un copil prematur.

Potrivit medicilor, în timpul sarcinii femeia nu a fost niciodată la un consult de specialitate.

Nou-născutul a fost transferat cu ajutorul unui echipaj SMURD la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, centru regional de neonatologie, dotat şi cu un incubator pentru bebeluşii care au nevoie de terapie intensivă de nivel înalt.

  

În prezent, starea copilului este stabilă şi se fac investigaţiile medicale necesare pentru a afla dacă nou născutul este infectat şi el cu noul coronavirus, primul test, cel rapid, fiind negativ, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie “Cuza Vodă”din Iaşi, medicul Anca Bivoleanu:

Anca Bivoleanu: Mama, din județul Vaslui, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar de acolo, la Maternitatea Elena Doamna, unde s-a efectuat în cursul zilei de astăzi, operația de cezariană. A rezultat un nou născut de sex masculin, cu o greutate de 1.000 de grame, nota 4, din păcate, cu o adaptare mai dificilă dat fiind factorii de risc: prematuritatea, membrane rupte și sarcina nedispensarizată. Colegii de la ”Elena Doamna” l-au intubat, și conform protocolului, ei fiind maternitate de nivel II, noi fiind nivel III, a fost transferat la Maternitatea noastră pentru asistență de specialitate, unde s-au luat toate măsurile de reechilibrare și terapie. Momentan, copilul este stabilizat. A necesitat transfuzie de sânge rapidă, copilul fiind cu o anemie severă de la naștere. S-a efectuat testul pentru COVID rapid și a ieșit negativ. În cursul zilei de mâine, conform protocolului, până în ora 12, se va recolta și PCR-ul. 

RADIO IASI

Advertisements

Related posts

50 de stații din Iași vor fi dotate cu panouri care afișează timpii de urmărire a mijloacelor de transport

Redacția

Pacienta care a câştigat un proces cu medicii săi cere sechestru pe averea acestora

Redacția

Covid-19 a afectat zborurile la Aeroportul Iași. Wizz Air a renunțat la cinci rute extrem de căutate spre Italia. Prețul biletelor a explodat peste noapte!

Redacția
Încarcă...