NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Copil de 4 ani, în stare gravă după ce a fost anesteziat la stomatolog

Incident șocant petrecut într-o clinică stomatologică din Pitești. Un băiețel de doar patru ani a ajuns în stare gravă la spital, paralizat pe aproximativ o jumătate a corpului.

Micuțului i-ar fi fost administrată o doză prea mare de anestezic, pentru o intervenţie la o măsea. Mai grav este că ar fi fost ținut câteva ore în cabinetul medicului dentist, până când o asistentă a sunat la 112.

El a fost transferat luni seară la Spitalul Grigore Alexandrescu din București şi se află la terapie intensivă. Polițiștii încearcă să afle acum dacă a fost vorba despre o eroare medicală.

Băiatul de 4 ani a fost dus de părinţi, luni, la clinica stomatologică din Piteşti, pentru că îl durea o măsea. Pentru intervenţie, medicul l-ar fi anesteziat. A stat în cabinet mai bine de trei ore, ceea ce i-ar fi atras atenţia unei asistente, care a văzut că micuţul nu se simţea bine şi a sunat la 112. O ambulanţă l-a dus în stare foarte gravă la spital.

Copilul a fost transportat de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.Medicii spun că au făcut eforturi supraomeneşti pentru a-l putea transporta pe cel mic”

Poliţiştii urmează să stabilească dacă a fost vorba despre o eroare medicală.

Agent şef principal Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: „Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce un minor de 4 ani a fost preluat de un echipaj SMURD în stare gravă, de la o clinică stomatologică din Piteşti. Cercetările sunt în desfăşurare pentru a se stabili dacă degradarea stării de sănătate a copilului este strict legată de procedurile desfăşurate în clinica stomatologică”.

Anestezia locală este foarte des utilizată pentru tratamentele dentare ale copiilor. Însă unele substanţe anestezice nu se administrează copiilor sub patru ani.

Băieţelul este în grija medicilor din Spitalul Grigore Alexandrescu, care încearcă să-i salveze viaţa.

Sursa: Pro TV

Advertisements
Loading...

Related posts

Deces de COVID-19 petrecut săptămâna trecută, raportat abia marți pentru că nimeni de la DSP București nu a luat raportul de pe fax

Redacția

Se fac alegeri pentru Consiliul Etic al Spitalului Municipal

Ema Roman

CRIZĂ în farmacii! Nu se mai găsesc unele medicamente ieftine des folosite de pacienți

Redacția
Încarcă...