RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Contre dure între Pintilie și Pantazi pe tema taxelor și impozitelor locale! Scăderi nesemnificative de impozite versus taxe mici pentru interese personale

Ședința de Consiliu Local a Municipiului Pașcani de astăzi s-a dovedit a fi din nou prilej de contre politice dure între principalii candidați, de până acum, la alegerile locale din 2024. Protagoniștii au fost actualul primar, Marius Pintilie, și fostul primar, Dumitru Pantazi, iar subiectul a fost cuantumul taxelor și impozitele locale pentru anul 2024.

Disputa a pornit după ce proiectul privind taxele și impozitele locale a fost aprobat de către majoritatea din Consiliu Local, formată de alianța PNL – Pro România, într-o formă care a nemulțumit coaliția PSD – PMP. Mai exact, alianța condusă de Pintilie și Rățoi a fost de acord să scadă taxele și impozitele locale într-o măsură considerată de opoziție ca fiind nesemnificativă.

În acest context, după ce proiectul a fost votat, Dumitru Pantazi a luat cuvântul și a făcut o comparație la sumele ce ar trebuie să fie plătite de către contribuabili în anul 2024 față de anul 2023, acuzând că persoanele juridice vor plăti în continuare foarte mult, în timp ce scăderea impozitului la persoanele fizice nu ar fi semnificativă.

Intervenția fostului primar, Dumitru Pantazi, nu a fost pe placul actualului primar, Marius Pintilie, care a acuzat că taxele au fost ținute mici la persoanele juridice în timpul fostei administrații pentru a favoriza interesul fostului primar.

  

Disputa dintre cei doi s-a încheiat odată cu ședința de Consiliu Local, iar pășcănenii care au vizionat ședința în direct sau redifuzată de televiziunile locale vor trebui să aștepte până anul viitor pentru a vedea cât vor avea de plată în mod real, pentru proprietățile pe care le dețin în municipiu.

Related posts

Circuit închis pentru Morga Spitalului

Marius Parteni

Se schimbă etichetarea la electrocasnice. Reguli noi de la 1 martie

Redacția

Important! Purtarea măștii de protecție devine obligatorie!

Marius Parteni
Încarcă...