RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consultarea cetățenilor de la distanță, în locul dezbaterilor publice, efect ZERO! Nici o sugestie pe subiectul taxei de salubrizare

 

Intenția administrației locale de a consulta de la distanță cetățenii, prin intermediul adreselor de e-mail sau sugestiilor cu titlu de recomandare în scris, pe probleme care îi vizează, este lovită de nulitate. Cel puțin asta este concluzia ce poate fi trasă, după interesul manifestat de pășcăneni.

  

 

 

Șefii administrației locale au supus dezbaterii publice modificarea unui punct din regulamentul de aplicare a taxei, stabilit prin hotărârea Consiliului Local nr. 144, din 29 septembrie 2018. Este vorba de articolul care spune:“În situația nedepunerii declarației pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare, obligația de plată se va stabili din oficiu pe baza estimării unui număr de 4 persoane pentru fiecare locuință (apartament/casă), urmând să fie modificată la depunerea ulterioară a declarației”, se arată în regulamentul adoptat în luna septembrie 2018.   

Acum administrația locală dorește să dea o altă formă acestui articol în următorul sens: “În situația depunerii declarației fiscale pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare, obligația de plată se va stabili din oficiu pe baza estimării unui număr de 4 persoane pentru fiecare locuință (apartament/casă), urmând să fie modificată la depunerea ulterioară a declarației și să se recalculeze sumele datorate pentru întreg anul în curs, în funcție de numărul de persoane rezultate din declarația fiscală depusă”.

 

Până pe data de 8 octombrie cetățenii, asociațiile de afaceri, erau invitați să depună în scris propuneri cu valoare de recomandare la sediul Primăriei sau electronic pe adresa de e-mail office@primariapascani.ro. Din nefericire nimeni nu a transmis ceva.”Până la data stabilită nu am primit nici o sugestie, nici un feedback”, a susținut Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

 

Asta în condițiile în care la audiențele ținute de șefii Primăriei foarte mulți cetățeni în vârstă s-au plâns că nu au avut cunoștință de introducerea taxei speciale și de termenul de depunere a declarației. Din această cauză ei au primit acasă decizii de impunere pentru un număr de 4 persoane pe imobil, chiar dacă în realitate locuiesc mai puțini.

 

Administrația locală a renunțat să mai organizeze dezbateri publice cu prezența cetățenilor, după cele în care s-a discutat problema apei. Nici măcar pentru adoptarea bugetului  de venituri și cheltuieli nu se mai organizează dezbateri publice, cetățenii fiind invitați la fel, de la distanță, să își spună opiniile.

Related posts

Licitația pentru autobuze second hand: Explicațiile managerului Ecoserv despre vizita la singurul ofertant

Marius Parteni

Se montează dispenserele cu dezinfectant! Primarul uimit de cum se gospodăresc pășcănenii!

Marius Parteni

Lista primăriilor din județul Iaşi unde mâine va fi grevă. 650 de angajaţi din 49 de primării ieşene cer actualizarea prevederilor Legii salarizării

Redacția
Încarcă...