NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Constantinescu va prelua președinția Comisiei pentru Transporturi și Energie, înființată la nivelul Senatului

Senatorul PSD Florin Constantinescu va prelua șefia Comisiei pentru Transporturi și Energie, înființată la nivelul Senatului României.

Parlamentarul pășcănean a fost propus pentru această funcție de către prim-ministrul Victor Ponta. Se pare că Florin Constantinescu a demisionat din funcția de vicepreședinte al Senatului, tocmai pentru a prelua președenția acestei comisii. Tot astăzi a fost înființată la nivel de Senat și Comisia pentru Mediu.      

Parlamentarul pășcănean a confirmat informația prin intermediul unui comunicat:

  

„Am avut ieri o discuţie cu domnul Victor Ponta, preşedinte PSD. Dumnealui mi-a propus să preiau şefia Comisiei Transporturi şi Energie, comisie nou înfiinţată prin Hotărâre a Biroului Permanent. În această situaţie a trebuit să renunţ la poziţia de Vicepreşedinte al Senatului României. Deci, în aceeaşi şedinţă a Biroului Permanent, de astăzi, 11 martie 2014, s-a votat înfiinţarea Comisiilor de transporturi şi energie şi a celei pe probleme de mediu. Era  necesară înfiinţarea acestor Comisii în contextul în care, avem departamente de energie sau pe probleme de ape, păduri şi piscicultură, dar nu aveam în Senat structurile care să se ocupe cu activitatea acestor departamente, aşa cum există la Camera Deputaţilor.  Domnul Tăriceanu a devenit Preşedinte al Senatului în cursul zilei de ieri, aşa cum bine ştiţi. Prin urmare, structura Biroului Permanent se reconfigurează, PNL având dreptul la un Vicepreşedinte – acesta este un aspect.

Al doilea aspect – mă gândesc de ceva vreme la expertiza şi munca pe care o pot face eu din altă poziţie. Trebuie să vă spun de la bun început că aceasta a fost dorinţa mea – să pot să ajut în domeniile în care am fost specializat, în domeniile în care am expertiză. Consider că era nevoie de această Comisie în Senat, mai ales în contextul în care aceste două domenii capătă o importanţă din ce în ce mai mare în România, dar şi în întreaga Europă.

Fie că vorbim de activitatea desfăşurată la Ministerul Transporturilor, fie că vorbim de activitatea de la Departamentul de Energie sau din alte instituţii, este vital să existe o Comisie care să pregătească activitatea de legiferare, să examineze proiectele de legi, sau propunerile legislative şi să hotărască asupra avizelor sau rapoartelor care urmează a fi supuse dezbaterilor. De asemenea, este important ca această Comisie să exercite funcţia de control parlamentar asupra instituţiilor care reglementează domeniul transporturilor şi energiei. Activitatea Comisiei va fi stabilită printr-un Regulament de organizare şi funcţionare”, a susținut senatorul PSD, Florin Constantinescu.

Parlamentarul pășcănean rămâne co-preşedinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre România şi Republica Moldova, acolo unde, după cum a afirmat, sunt lucruri importante de făcut, mai ales că anul acesta trebuie semnat Acordul de Asociere, inclusiv componența de liber schimb și că vor avea loc alegeri legislative în Republica Moldova.

Menționăm că în Senatul Statelor Unite ale Americii Comisia de Energie (Comisie de Energie şi Resurse Naturale) este una dintre cele mai importante Comisii din această Cameră. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

{jcomments off}

 

Advertisements

Related posts

Mai mulți parlamentari de la PSD și AUR au fost prinși în flagrant azi-noapte în timp ce votau la două mâini

Redacția

La Hârlău, apa rece curge numai 9 ore pe zi

Redacția

Sergiu Vlad, senatorul agresat de Diana Șoșoacă: M-a speriat atunci când mi-a pus mâna pe față și m-a strâns de nas și gură (Video)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site