NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali ținuți în beznă! Primarul le-a blocat accesul la documentele emise de inspectorii Curții de Conturi!

Situație jenantă pentru consilierii locali. Aceștia au aflat din presă, despre conținutul deciziei Curții de Conturi, întocmită în urma controlului efectuat de inspectorii instituției la Primăria municipiului Pașcani.

Documentul care este însoțit de un raport stufos întocmit de aceiași inspectori relevă ilegalități mari comise de administrația Pantazi, în gestionarea bunurilor comunității.

Prezenți în emisiunea „În Obiectiv” difuzată de Actualitatea TV, consilierii Ioan Danu și Eugen Chiriac au declarat că nu au primit aceste documente de la Primărie și că tot ce știu până acum este ce a publicat presa.

Decizia Curții de Conturi a fost emisă pe 27 noiembrie 2015, iar la finalul ei se stipulează că ea trebuie prezentată Consiliului Local alături de raportul care a stat la baza întocmirii ei în termen de 10 zile. Cu toate acestea nici până acum, la aproape o lună și jumătate de la emiterea ei, aceasta nu a fost prezentată consilierilor.

Mai mult, atunci când unii dintre aceștia s-au prezentat astăzi la Primărie pentru a solicita documentele au fost refuzați pe motiv că documentul ar fi intrat în sediul administrației publice pe data de 28 decembrie 2015, iar termenul de 10 zile nu ar fi fost împlinit.

Secretomania pe care administrația Pantazi o are față de aceste documente izvorăște din gravele probleme pe care inspectorii Curții de Conturi le-au identificat în legătura cu delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital și numirea Consiliilor de Administrație la Eco Salubritate și Prest Serv Apa.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

O autorizație de construcție eliberată sub semnătura actualului primar, motivul noii anchete DNA de la Primăria Pașcani

Marius Parteni

Lucrările pe strada Fântânele au fost sistate. Vezi motivul

Răzvan Grecu

Consilierii locali nu au fost de acord cu revocarea Regulamentului de Comerț Stradal. Actul va fi rediscutat în ședința ordinară de vineri!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site