RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali – bătaia de joc a primarului și a șefilor ApaVital (Doc)

Referendumul propus de opoziție au determinat operatorul județean și Primăria Pașcani să reacționeze. ApaVital a demarat un program de consultare a populației, iar în același timp a solicitat Primăriei și Consiliului Local să reactualizeze necesarul de investiții, stabilit inițial în 2 decembrie 2013.

 

  

 

Totul se întâmpla în jurul datei de 1 martie. Reprezentanții Primăriei au anunțat că urmează să discute pentru a se stabili prioritățile pe fiecare zonă în parte. S-a vehiculat ideea că la masa discuțiilor vor fi invitați și consilierii locali, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Vineri, 11 martie, viceprimarul Vasile Axinte anunța că s-au purtat discuții cu cei de la ApaVital asupra listei de investiții. “Miercuri ne-am întâlnit cu reprezentanţi de la ApaVital în incinta Primăriei, pentru a discuta programul prevăzut în masterplanul de finanţare europeană, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Am analizat fiecare zonă, fiecare cartier din municipiu, unde este nevoie să fie schimbate conductele de apă, de a modifica sau a construi reţele de canalizare. Au trecut ca priorităţi suburbiile  Blăgeşti, Gâşteşti la distribuţia de apă, unde stăm foarte prost. Avem deja un proiect început pe Avram Iancu, strada principală, pe magistrală, care va veni din partea de la ieşirea din Blăgeşti spre Hărmăneşti, până la barieră, iar de acolo va pleca reţeaua de distribuţie pe celelalte străzi secundare”, declara viceprimarul Vasile Axinte.

Discuțiile, dacă ele au avut loc, s-au purtat fără o consultare a legislativului local. Astfel, consilierii vor primi, cel mai probabil, o informare despre ce au decis șefii Primăriei și ApaVital.

În loc să fie emisă o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, în care să fie prevăzute investițiile pe zone, primarul a tranșat, încă o dată, totul de unul singur.

Cât privește consultarea populației inițiată de operatorul județean, au rezultat următoarele nevoi, probleme și priorități ale pășcănenilor, privitoare la serviciile de apă și canalizare:

1. extinderea rețelelor de apă și canalizare pe străzile Siretului, Păcii, Gâștești, Oituz, Ana Ipătescu, Ion Creangă, Plopilor, Mihai Viteazu, Zmeului, Vasile Pârvan, zona Aerodrom;

2. canalizările se înfundă frecvent în zona străzilor Eugen Stamate (bloc D2), Aleea Ștefan cel Mare (bloc C3), Crișan (bloc P.A.3), Șoseaua Națională, Mihai Eminescu, Dragoș Vodă;

3. solicitare branșament individual (str. Crișan);

4. alte probleme: presiunea scăzută a apei reci (str. 1 Decembrie 1918, Mihai Eminescu), cămin apometru general inundat (str. Veronica Micle).

 Vezi documentul aici

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Related posts

MApN vrea să angajeze peste 5.000 de militari, soldaţi şi gradaţi profesionişti

Redacția

ApaVital explică de ce străzile din Pașcani se inundă la fiecare ploaie

Răzvan Grecu

ApaVital nu are licență de operare pentru Pașcani: contractele și facturile emise de societate sunt nule! Document ANRSC!

Răzvan Grecu
Încarcă...