Pășcănenii sunt tot mai preocupați de soarta orașului și se implică activ în reabilitarea acestuia, cu propuneri directe către administrația locală.
Gheorghe Savinescu este unul dintre acei cetățeni care nu stă indiferent la neregulile din orașul nostru, ba mai mult, le sesizează altora, mai departe, cu tot cu potențialele soluții.
Bărbatul a avut, de dimineață, o discuție cu primarul Dumitru Pantazi, în care a adus numeroase propuneri pentru zona în care locuiește, și anume cartierul Fântânele.
Acesta dorește realizarea trotuarelor în acel sector, de la școală și până la semafoare, lucru care se va întâmpla într-o etapă următoare, după spusele primarului. Gospodar, bărbatul a sesizat totodată că între trotuar și gardul școlii sunt niște castani care riscă să se prăbușească. Acesta se teme că la următoarea ploaie puternică, se va repeta incidentul din 2014, când unul dintre arbori a căzut secerat pe carosabil. De asemenea, omul spune că gurile de canalizare nu au fost ridicate la cotă, motiv pentru care există riscul de accidentare pentru copiii din zonă care se plimbă cu bicicletele.
O altă chestiune pe care Gheorghe Savinescu a reclamat-o este modul în care arată fântâna reabilitată odată cu școala din Fântânele. Se pare că aceasta a devenit toaletă publică pentru unii, în timp ce alții obișnuiesc să arunce acolo pisici sau câini morți. Astfel că, bărbatul solicită ca ceea ce a fost cândva sursă de apă pentru populație, să fie măcar îngrădită, pentru a nu continua să arate ca o groapă de gunoi.
Tot bărbatul a mai propus ca parcarea din fata Bisericii din Fântânele să fie extinsă și pe spațiile verzi din apropiere, asta pentru că duminica, cei care vin la slujbă nu au unde să-și lase mașinile. Cu privire la această chestiune, Dumitru Pantazi a răspuns că este necesar un nou proiect pe acel tronson, care să rezolve și problema parcărilor.
Spre final, pășcăneanul a readus în vizor proiectul noului cimitir din oraș, care va fi construit în spatele Școlii Ion Creangă din Fânânele. Omul admite că este mare nevoie de locuri de veci, dar că nimeni nu este de acord ca acestea să fie situate în imediata apropiere a caselor lor. El și vecinii săi ar dori ca cimitirul să fie construit fie în altă parte, fie mai restrâns în dimensiuni.
“Orice pășcănean dorește ca cimitirul să se facă cât mai repede pentru că este suprapopulat. Dar nimeni nu-și dorește ca în spatele casei lui, în coasta casei lui să se facă cimitir. Eu am vrut să aduc un copil acasă, să-i fac locuință în fața școlii dar nu vrea să deschidă geamul și să vadă cimitirul” a declarat Gheorghe Savinescu.
Răspunsul edilului l-a descurajat pe cetățean, care a înțeles că cererea lui e tardivă și că lucrurile nu se vor schimba cu privire la acest proiect aflat în derulare.
Sesiunile de audiențe organizate săptămânal sunt prilejul perfect în care cetățenii vin să stea de vorbă cu edilii, prezentând problemele cu care se confuntă dar și soluții pentru acestea. Fiecare își urmărește interesul propriu dar care vizează binele întregii comunități, ceea ce nu poate aduce decât un lucru bun pentru transformarea modului în care arată orașul.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}