NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Confesiunile familiei Preotului Emilian Rotaru: „Omul care nu trece prin încercări, care nu vrea să sufere, ci vrea numai să trăiască bine, este în afara realității duhovnicești”

„Dragostea lui Dumnezeu este cea care unește două inimi dedicate Lui și doar prin El, cei doi vor rămâne împreună, lăsându-se modelați pentru a deveni în conformitate cu imaginea lui Hristos”, spune atât de frumos un citat creștin.

Dragostea lui Dumnezeu unește mulți tineri care aleg să meargă împreună pe același drum. O viață întru Hristos înseamnă a ști să depășești încercările care apar în drum.

Citisem cândva faptul că Dumnezeu ne lasă pe pământ cu un scop, iar noi trebuie să găsim calea spre mântuire. Unii, din păcate, o fac prin boală, alții prin lipsuri, iar alții prin căsnicie. Iarăși am rezonat cu aceste gânduri. Nimic nu este ușor pe lumea asta, cu atât mai mult a-ți întemeia o familie, însă câtă vreme există respectul reciproc și dorință de a-l proteja pe cel de lângă tine, tango-ul vieții va fi dansat impecabil.

Câți dintre noi nu am admirat familiile «perfecte», acele familii în care vedeai că cei doi parteneri de viață se privesc cu atâta dragoste și că merg de mână prin orice le apare în cale. Nutrim reală invidie, însă nu în sens peiorativ, față de cei care au reușit să rămână drepți în fața primejdiilor. Fără îndoială mulți afișează doar o imagine. În intimitatea casei, mulți au discuții, însă cei înțelepți vor ști când să oprească «sfăditul», înainte de a nu leza pe cei dragi.

  

Avem atâtea de învățat de la fiecare om, dar mai ales de la familiile în care bărbatul s-a pus în slujba lui Dumnezeu. Preotul și „cucoana”preoteasă, cum spun cei din mediul rural sunt primele repere ale societății, încă din vechi timpuri. Toți se ghidau după conduita lor morală, toți admirau respectul pe care îl aveau unul pentru celălalt.

O familie creștină tare dragă sufletului meu este părintele Emilian Rotaru și soția domniei sale, Anca. Eu și soția părintelui avem în comun satul natal. Am copilărit în aceeași Luncă, așezare plină de povești cu oameni credincioși.

Am avut ocazia să îi cunosc și personal, la Crăciunul din 2017. Împreună cu părintele și doamna preoteasă am făcut o campanie de strângere de fonduri pentru familiile din Lungani, acolo unde părintele are parohie. Ne propusesem ca măcar 15 familii să primească cele de folos pentru masa de Crăciun. Întâmplarea a făcut să se audă de campania noastră până la Gura Humorului și dincolo de Vaslui. Am tras linie, iar în seara Ajunului Crăciunului, 150 de familii au primit câte ceva. Implicarea fizică a părintelui și a soției sale a condus la această bucurie: dimineața acelei zile a venit Moș Crăciun la biserică, iar seara preotul le-a dus televizoare, brad împodobit, haine și hrană. Toți au primit daruri. Bucurie mai mare nu a fost în acel an, iar Dumnezeu ne-a ajutat înzecit pe cei implicați!

Se spune că „Omul sfințește locul”, însă fără credință și frică de Dumnezeu am fi într-o derivă totală.

Căsnicia este cea mai frumoasă taină pe care un om o poate trăi, după Taina Botezului și cea a Sfintei Împărtășanii.

În anul 2016,  în cadrul unei slujbe arhierești, tânărul diacon Emilian Lucian Rotaru a fost hirotonit întru preot de IPS Mitropolit Teofan, pe seama Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” – Lungani, comuna Voinești, Protopopiatul Iași 3. 

Astăzi am stat de vorbă cu părintele Emilian și soția domniei sale.

Cum a fost copilăria dumneavoastră și ce ați avut în comun?

Anca Rotaru: Copilăria pentru mine a fost un adevărat tărâm de poveste, un univers tainic făurit cu grijă și cu dragoste de părinți și de bunici. Eu am avut șansa de a gusta copilăria pe ulițele frumosului sat Lunca, aflat la marginea orașului natal, Pașcani.

Continuarea pe migalo.ro

Advertisements

Related posts

AJOFM : Locuri de muncă disponibile în Pașcani (DOC)

Oana Cordoneanu

Mortul viu din județul Iași. Povestea fiului care s-a întors din cealaltă lume după îngropare

Redacția

FESTIVAL DE DATINI ŞI OBICEIURI LA STOLNICENI! PRIMA EDIŢIE PORNEŞTE ÎN FORŢĂ

Ema Roman
Încarcă...