NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Concursurile pentru şefia DIICOT ar putea fi amânate. Bode: „Nu se pot desfăşura pe un mandat interimar”. Plenul CSM, poziţie similară

„Vreau să vă spun că sunt adeptul concursurilor transparente, care să fie câstigate de persoane bine pregătite profesional. Numirea în functii de conducere la vârful parchetelor este crucială pentru buna functionare a acestora. În consecinţă, consider că această procedura nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar. Am solicitat specialistilor din Ministerul Justiţiei un punct de vedere şi sunt convins că, în cel mai scurt timp, ţinând cont de această oportunitate, structurile de specialitate vor publica un anunt in acest sens”, a declarat Lucian Bode.

Şi Consiliul Superior al Magistraturii a emis un punct de vedere în sensul amânării procedurii.

„Plenul, cu majoritate, consideră că este esenţial ca magistraţii prin întregul lor comportament să nu creeze percepţia că potenţează elemente valorificate de unii politicieni în disputele dintre aceştia.

De asemenea, Plenul condamnă angajarea procedurilor privitoare la numirea unor procurori de rang înalt în discursul politic.

Advertisements
Advertisements
  

Plenul remarcă faptul că procedura a fost iniţiată intempestiv de un ministru al justiţiei în contextul în care acesta, de-a lungul timpului, a asigurat constant opinia publică de faptul că nu o va declanşa până la reglementarea, pe plan legislativ, a diminuării importanţei factorului politic în cadrul acestor numiri.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Franţa trimite „produse medicale”, printre care iod, în Ucraina

Redacția

Vești noi de la meteorologi: Scăpăm de ploile abundente și vijelii?

Redacția

Ciolacu, despre modificarea PNRR: Deja europarlamentarii PSD şi PNL discută cu reprezentanţii UE despre optimizarea acestui program

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site