RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Concursurile pentru şefia DIICOT ar putea fi amânate. Bode: „Nu se pot desfăşura pe un mandat interimar”. Plenul CSM, poziţie similară

„Vreau să vă spun că sunt adeptul concursurilor transparente, care să fie câstigate de persoane bine pregătite profesional. Numirea în functii de conducere la vârful parchetelor este crucială pentru buna functionare a acestora. În consecinţă, consider că această procedura nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar. Am solicitat specialistilor din Ministerul Justiţiei un punct de vedere şi sunt convins că, în cel mai scurt timp, ţinând cont de această oportunitate, structurile de specialitate vor publica un anunt in acest sens”, a declarat Lucian Bode.

Şi Consiliul Superior al Magistraturii a emis un punct de vedere în sensul amânării procedurii.

„Plenul, cu majoritate, consideră că este esenţial ca magistraţii prin întregul lor comportament să nu creeze percepţia că potenţează elemente valorificate de unii politicieni în disputele dintre aceştia.

De asemenea, Plenul condamnă angajarea procedurilor privitoare la numirea unor procurori de rang înalt în discursul politic.

  

Plenul remarcă faptul că procedura a fost iniţiată intempestiv de un ministru al justiţiei în contextul în care acesta, de-a lungul timpului, a asigurat constant opinia publică de faptul că nu o va declanşa până la reglementarea, pe plan legislativ, a diminuării importanţei factorului politic în cadrul acestor numiri.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un colonel al Gărzilor iraniene, ucis de o bombă artizanală, în Siria

Redacția

Pacient infectat cu coronavirus, găsit spânzurat la Spital

Redacția

PNL scade în sondaje, AUR atrage electorat. Care sunt motivele | ANALIZĂ

Redacția
Încarcă...