NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Concediu în rate

Anul acesta ieşenii s-au orientat, din nou, către vacanţele low-cost. Cu toate că nu sunt dispuşi să renunţe la cele câteva zile petrecute cu familia într-un cadru relaxant, aceştia nu au, nici anul acesta foarte mulţi bani de cheltuit. Bulgaria, Grecia, Turcia, Egiptul, dar şi circuitele în Croaţia sau Muntenegru se numără printre opţiunile cel mai des solicitate de turişti.

Mai aproape decât celelalte destinaţii, Bulgaria este locul ideal de petrecere a vacanţei pentru tot mai multe persoane. Staţiunile de pe litoralul bulgăresc pentru care au optat cei mai mulţi turişti sunt Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena. De altfel, peste 80% dintre turiştii străini care aleg litoralul vecinilor de la sud sunt români. Media anuală de cost a unui sejur în Bulgaria este, pentru turiştii din ţara noastră, de circa 500 de euro pe familie.
Ofertele în Grecia sunt, de departe, cele mai avantajoase de pe piaţă. Pornind de la 69 de euro acestea sunt căutate până inclusiv în luna septembrie graţie climei blânde din ţară.

Tragedia din Muntenegru nu a speriat turiştii

  

Ultimii doi ani, însă, au adus la Iaşi şi o schimbare în ceea ce priveşte perspectiva turiştilor asupra circuitelor în ţări mai puţin căutate până acum, precum Muntenegru sau Croaţia. Reprezentanţii tur operatorilor susţin că accidentul de luna trecută din Muntenegru nu a schimbat apetitul ieşenilor pentru circuitele din această ţară cu locuri inedite de vizitat. Zece zile în Muntenegru costă de la 410 la 500 de euro, iar un sejur de două săptămâni în Croaţia poate ajunge şi până la 700 – 800 de euro.
Ieşenii care nu pot achita preţul întreg pentru un sejur pot opta şi pentru plata acestuia în rate. Agenţiile de turism au luat în considerare şi acest aspect şi au venit cu oferte pe măsură. „În cazul serviciilor comercializate pe bază de bilete de odihnă şi de tratament, agenţia aplică sistemul de vânzare în rate. Se stabileşte de comun acord cu turistul numărul de rate, cuantumul fiecăreia fiind egal cu preţul total împărţit la numărul de rate. Numărul maxim este de 10 rate. Acestea se programează la intervale egale de timp, în funcţie de data avansului şi data ultimei rate care trebuie plătită cu cel puţin şapte zile înainte de data începerii sejurului”, susţin reprezentanţii unei agenţii de turism.

Advertisements
Advertisements

sursa evenimentul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Brokerii imobiliari estimează scăderi de preţuri şi creşteri la chirii

Redacția

JYSK deschide magazin în Pașcani

Răzvan Grecu

Cum a afectat pandemia afacerile firmelor de textile din judeţul Iaşi. Studiu de caz!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site