RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Conacul Sturdza de la Cozmesti ramane al nimanui

Proprietatiile familiei Sturdza din partea de vest a judetului Iasi raman deocamdata in administrarea autoritatilor judetene. Un proces intentat de printul Mihai Sturdza, in care a cerut reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor proprietati din comuna Stolniceni-Prajescu, a fost transat de instanta in favoarea autoritatilor.

Dupa mai multe termene, magistratii au dispus rejudecarea unei spete dintre cele doua parti privind reconstituirea unei suprafete din Stolniceni, respectiv cea din satul Cozmesti. Sturdza a cerut retrocedarea unei suprafete de aproape 30.000 metri patrati, a uneia de peste 11.000 metri patrati, Hanul din Cozmesti, precum si o alta suprafata de peste 22.000 metri patrati, situata in vatra satului. Initial, cererea lui Sturdza a fost respinsa, insa dosarul a fost trimis spre rejudecare. “Respinge plangerea formulata de petentul Sturdza Mihai, prin mandatar Cichi Traian, in contradictoriu cu intimatele Comisia Judeteana de Fond Funciar Iasi si Comisia Locala Stolniceni-Prajescu impotriva unei hotarari a Comisiei Judetene, ce solutioneaza cererea petentului de reconstituire a dreptului de proprietate pentru suprafata de 29.536 metri patrati si pentru constructiile edificate pe aceasta suprafata. Admite recursul formulat de Comisia Judeteana Iasi de fond funciar si respinge cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru suprafata mentionata”, se arata in hotararea instantei. Procesul va fi reluat la Judecatoria din municipiul Pascani. Dosarul este unul vechi, cele doua parti judecandu-se de ani de zile pe aceasta speta.

Vistiernicul Grigoras Sturdza apare ca proprietar al mosiei din satul Cozmesti inca din 1803. De-a lungul timpului, conacul a suferit mai multe modificari. În prezent, cladirea se afla in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Preotii au dezlegare de la BEC sa trimita oamenii la vot

Redacția

GRAV! 82 de adolescente din Iaşi au devenit mame în primele luni din acest an

Redacția

Mai mulți oameni ar fi căzut dintr-un avion care își lua zborul de pe aeroportul din Kabul. Imagini cu puternic impact emoțional (Video)

Redacția
Încarcă...