NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă: Membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova au primit vizita unui grup de elevi de la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol

Senatorul Florin Constantinescu, Preşedintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, deputatul Eugen Tomac şi senatorul Ionel Agrigoroaei, membri ai Comisiei au primit pe data de 15 aprilie a.c., vizita unui grup de elevi de la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol, Republica Moldova, conduşi de directorul Ion Iovcev.

Vorbind despre situaţia din Transnistria, senatorul Florin Constantinescu a transmis un mesaj de solidaritate faţă de cadrele didactice de la Liceul „Lucian Blaga”.

„Dreptul la educaţie este un drept fundamental. Denunţăm presiunile administrative exercitate de autorităţile de la Tiraspol asupra şcolilor cu predare în limba română din Transnistria. Suntem solidari cu acţiunile întreprinse de cadrele didactice din şcolile cu predare în limba română din Transnistria. Oameni precum Domnul Director Ion Iovcev sunt pedepsiţi pentru că au curajul să vorbească şi să-i înveţe pe elevi în limba română. Dând dovadă de patriotism, dumneavoastră reprezentaţi pentru mulţi dintre noi un exemplu de curaj şi voinţă!” a transmis senatorul Florin Constantinescu.

La rândul său, directorul Ion Iovcev a amintit care este situaţia actuală din Transnistria, arătând că tensiunile sunt provocate de autorităţile de la Tiraspol. Directorul Liceului “Lucian Blaga”  a afirmat : “Profesorii din acest liceu vor face totul ca această şcoală să reziste. Este foarte greu să fii român în Tiraspol!”

După discuţii, elevii de la Liceul „Lucian Blaga” au primit, în mod simbolic, dulciuri tradiţionale româneşti. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Ce se va întâmpla la Pașcani în PNL și PDL după alegerile parlamentare?

Marius Parteni

Miting PSD, sâmbătă, în Piaţa Victoriei. Dragnea: Facem un miting împotriva abuzurilor şi pentru respectarea democraţiei

Redacția

Peremistii pascaneni sunt suparati pe conducerea judeteana

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site