NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Compozitorul argentinian Jorge Milchberg, celebru pentru „El Condor pasa”, s-a stins din viață la 93 de ani

Jorge Milchberg a murit la vârsta de 93 de ani la Paris, a anunțat vineri, 26 august, ambasada Argentinei. Decesul s-a produs pe 20 august, dar  a fost anunțat 6 zile mai târziu. Cauza morții nu a fost dezvăluită.

Muzicianul și compozitorul argentinian Jorge Milchberg, celebru pentru că a adaptat și înregistrat în anii 1960 „El Condor pasa”, care a devenit probabil cea mai cunoscută melodie andină din lume, a murit la Paris la vârsta de 93 de ani, a anunțat vineri, 26 august, ambasada Argentinei.

Tema piesei „El Condor pasa” a fost preluată inițial dintr-o zarzuela, o piesă muzicală cu același nume, creată în 1913 de compozitorul peruan Daniel Alomia Robles, dar într-o versiune orchestrală.

Versiunea pentru micul ansamblu a lui Milchberg și piesa de titlu a lui Simon și Garfunkel, care a devenit un standard folk, au contribuit la faima spectaculoasă a piesei „El Condor pasa”, care a avut nenumărate versiuni, și au dus la un interes reînnoit pentru muzica latino-americană.

Advertisements
  

Jorge Milchberg, un interpret mondial

Advertisements

Pianist de formație clasică, dar și un interpret de charango (o chitară andină ciupită) de renume mondial, Milchberg a fost membru și director artistic timp de aproape 60 de ani al „Los Incas”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ziua Constituției Republicii Kazahstan: ”Responsabilitatea noastră în fața generațiilor prezente și viitoare”

Redacția

Donald Trump, despre fostul secretar de stat american Colin Powell: „A făcut multe greşeli, dar să se odihnească în pace”  

Redacția

Franța a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Noi restricții intră în vigoare de miercuri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site