NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisie specială în Parlament, pentru ca legile justiției să ajungă cât mai repede spre aprobare

Ca să le dezbată și să le voteze în cel mult o lună, în Parlament va fi alcatuită o comisie specială pentru legile justiției. Pachetul legislativ tocmai a fost aprobat zilele trecute de Guvern iar graba adoptării lui e justificată de dorința autorităților de a îndeplini principala condiție pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Comisia parlamentară specială ar urma să fie condusă de liberalul Gabriel Andronache, spun surse politice citate de G4Media.

Potrivit acelorași surse, controversata președintă a comisiei juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, fosta avocata a unor interlopi, nu va face parte din comisia specială.

Cele trei legi ale justiției, aprobate miercuri de Guvern, au fost inițiate de actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu.

Advertisements
  

Puse în dezbatere în 2020, ele au avut un parcurs greoi fiind retrase, rămase în nelucrare ca apoi să fie definitivate în 2021.

Advertisements

De-a lungul timpului au fost criticate dur de o parte a sistemului și de reprezentanții societății civile pentru că nu corectează schimbările operate în epoca Dragnea.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fără panică: ce înseamnă STAREA DE URGENŢĂ? Un decret, aşteptat cu îngrijorare

Redacția

Dezinsecția la Pașcani suprinsă pe Facebook: O mașină care circula cu 40 de km/h a dat cu un fum alb pe stradă! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Un consilier PSD dorește majorarea numărului asistaților sociali de la Cantina Socială

Răzvan Grecu
Încarcă...