NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisie de negociere pentru Palatul Cantacuzino

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea unei comisii de negociere pentru cumpărarea, de către Primărie, a Palatului Cantacuzino.

Primarul Dumitru Pantazi a precizat faptul că urmează ca în curând moștenitorii familiei Brătianu să vină la Pașcani cu scopul de a purta o serie de discuții cu administrația locală pentru a se stabili un preț de vânzare a monumentului istoric din centrul municipiului.

„La solicitarea noastră familia Brătianu a fost la Primărie și am purtat discuții cu privire la imobilul moștenit. Ei și-au manifestat dorința să transmită contra cost clădirea plus terenul aferent. Pentru a stabili valoarea, prețul, ei trebuiau să devină propietari cu acte în regulă. Sunt unele probleme cu Procesul Verbal de predare primire de la Inspectoratul Școlar. După ce își rezolvă problema urmează să purtăm o serie de  discuții, negocieri, privind valoarea la care se va vinde. De negocieri nu mă voi ocupa eu, ci o comisie care va veni mai apoi cu prețul în Consiliul Local. Tot aici se va hotărâ dacă îl cumpărăm sau nu”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.

  

Secretarul Primăriei, juristul Mircea Zuzan a precizat fapul că Procesul Verbal necesar familiei Brătianu este blocat de către Inspectoratul Școlar Județean din motive necunoscute. Printre cei care blochează demersul ar fi, după cum insinuează Zuzan, inspectorul școlar Cristinel Iordăchioaia.

  „Se pun piedici pe motiv că mai este necesară semnătura unui al doilea moștenitor, total neadevărat. M-am uitat pe niște hotărâri a celor de la CEDO și nu se spune nimic despre asta. Voi trimite la Inspctoratul Școlar Județean hotărârea și mai apoi voi sesiza Ambasada Franței”, a spus secretarul Mircea Zuzan.

 Întâlnirea între comisia locală de negocieri și moștenitori ar urma să aibă loc după data de 15 noiembrie a.c.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Poliția Rutieră cere Primăriei să realizeze un sens giratoriu în intersecția de la intrarea în Kaufland

Marius Parteni

Efectele secetei: fermierii din județ vor fi scutiți de impozitele agricole și va fi permis pășunatul în păduri, în această perioadă

Redacția

Fapte nu vorbe! Măsuri simbolice de îmbunătățire a comerțului din piața vale!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site