NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Comentariile pe Facebook, sancţionate de o instanţă din România. Ce daune plăteşte un angajat care a criticat compania care l-a dat afară

Un bărbat din judeţul Neamţ trebuie să plătească daune morale firmei la care a fost angajat pentru trei comentarii postate pe Facebook pe pagina oficială a companiei.

Ionel A. a fost dat în judecată de firma la care a lucrat pentru câteva luni, reproşându-i-se că, în subsolul unor postări de pe Facebook ale firmei SC Comes SA, a scris comentarii în care a susţinut că reprezentanţii companiei sunt „nesimţiţi”, că şi-ar „bate joc de oameni” sau că nu ar respecta drepturile muncitorilor.  „Nu va batetii joc de hoamenii ca va va vaxut cite parale facetii sa va fie rusine asa tinetii oamenii in proba sa va facetii treaba si pe urma e aratatii drumu cum ati facut drumu hotilorrrrrrr”, e unul dintre comentariile scrise de Ionel A, ataşat la o postare de pe pagina oficială a Comes România care, la momentul redactării acestei ştiri, avea 137 de urmăritori.  Bărbatul era supărat că societatea l-a concediat, el fiind angajat din septembrie 2016 – mai 2017, printr-un contract pe 3 luni, prelungit ulterior printr-un act adiţional. 

Reprezentanţii firmei au invocat că respectivele comentarii ar fi adus atingere imaginii firmei, cerând Judecătoriei Piatra Neamţ obligarea lui Ionel A. la plata a 100.000 de lei. În final, instanţa a dat dreptate companiei, obligându-l pe fostul angajat să plătească daune de 1.000 de lei. „Instanţa apreciază că pârâtul, prin conduita sa, a imputat reclamantei anumite fapte care nu au fost dovedite, dar a utilizat şi expresii jignitoare, de natură a o discredita pe aceasta din urmă, atingerea adusă imaginii sale urmând a fi apreciată din punctul de vedere al cetăţeanului obişnuit, înzestrat cu o sensibilitate medie”, se arată în motivarea Judecătoriei Piatra Neamţ pe această speţă.  În acelaşi document se menţionează că prin comentariile angajatului supărat „a fost afectată în mod negativ imaginea reclamantei”. „Instanţa constată că este o chestiune de răzbunare personală faţă de faptul că pârâtului nu i-a mai fost prelungit contractul de muncă.

articolul integral pe www.adevarul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Moarte suspectă la Ciohorăni! La mijloc ar fi o agresiune

Marius Parteni

Doi soţi au murit, după ce maşina în care se aflau a fost spulberată de un autocar

Redacția

S-a ales cu dosar penal pentru că a furat pilote şi pături din locuinţa unui păşcănean

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site