NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Comedia “O noapte nebună, nebună” pe scena Casei de Cultură

Miercuri, 21 noiembrie, începând cu ora 18.30 actorii botoşăneni de la Teatrul “Mihai Eminescu” vor pune în scenă comedia „O noapte nebună, nebună” la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”. Elevii vor plăti pentru un bilet 10 lei, iar adulții 20 de lei.

 

 Piesa poate fi considerată, în egală măsură, o farsă, o comedie de moravuri, o satiră politică, dar şi toate acestea la un loc, fără a ştirbi cu nimic din calităţile vreuneia dintre cele trei. Răsturnările de situaţie, încurcătura de minciuni, acumularea de personaje-surpriză, rafinamentul comicului de limbaj, contrastul dintre adevărata faţă a protagoniştilor şi ceea ce se consideră ei a fi, multitudinea de tipologii – toate converg spre o succesiune ameţitoare de situaţii comice, fapt ce contribuie la realizarea unei comedii savuroase, în viziunea regizorului Alexandru Vasilache.

 

Spectacolul „O noapte nebună, nebună” este o adaptare după textul lui Ray Cooney, renumit actor şi dramaturg englez, supranumit „Feydeau al Angliei”, apreciat atât de public, cât şi de critica de specialitate, fapt recompensat prin acordarea titlului de „Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic”.

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, costumele realizate de Alina Dincă, coregrafia de către Victoria Bucun, iar traducerea asigurată de Lucian Băleanu.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Pregătiri pentru Bobotează. Tradiția Crucii de gheață menținută în bisericile din Pașcani

Redacția

Cristos a înviat! Catolicii sărbătoresc Paștele. SCRISOARE PASTORALĂ

Redacția

„Tu eşti Dumnezeul Meu“, un spectacol care a ridicat pășcănenii în picioare

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site