RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul CF Unirea Pașcani, în vizită la Serviciul pentru imigrări Iași

La începutul săptămânii trecute, echipa de lucru a Colegiului Tehnic de Cǎi Ferate „Unirea”, Pașcani, care participă la Concursul Național pentru Liceeni  Euroscola, a fost în vizitǎ de lucru la Serviciul pentru imigrǎri, Iași.

 

Scopul vizitei a fost atât unul de informare asupra fenomenului migraţiei într-o Uniune Europeană care se confruntă cu o criză a refugiaților de proporții cât și de găsire a unor soluții pentru a putea rezolva situaţia socială a celor nevoiţi sǎ-și pǎrǎseascǎ ţara. În acest sens, elevii s-au întâlnit cu d-l Comisar Șef Gaiţǎ Sorin care a acceptat sǎ le vorbească despre migraţie și modul în care autoritățile încearcă să gestioneze situația celor care, fiind victime ale săraciei, războiului sau din alte cauze, aleg Romania ca țara ce le poate oferi stabilitate, încredere și speranță într-un viitor mai bun. Tinerii participanţi s-au întors încântaţi de aceastǎ experienţǎ, dar au simţit și o strângere de inimǎ. Pentru orice serviciu administrativ din lume, imigranţii rǎmân niște date încadrate unor statistici care nu vor oglindi niciodatǎ drama individualǎ a fiecǎruia în parte.

  

Concursul Național pentru Liceeni Euroscola este anul acesta la cea de a IX-a ediție. Fiind  lansat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, acesta are ca temă “Criza refugiaților într-o Europa a valorilor”. Elevii sunt invitați să-si folosească creativitatea și să conceapă scenariul unei scurte piese de teatru pornind de la aceasta idee. Echipele de elevi care se vor clasa pe primele locuri vor fi invitate să participe la evenimentele “Ziua Euroscola” organizate la Strasbourg în anul 2017.

 

 

Related posts

Activitate pe teme antidrog la Colegiul Național “M. Sadoveanu” Pașcani (foto)

Carmen Bălăceanu

Moment emoționant pentru 39 de cadre didactice membre ale sindicatului de învățământ Spiru Haret Iași (video)

Redacția

Elevii Colegiului Tehnic C. F. „Unirea” au obținut rezultate remarcabile la un concurs de istorie

Redacția
Încarcă...