NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cîţu: Pentru anumite profesii e nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată

Primul ministru susţine că “înclină” către ideea testării care să se facă “din surse proprii” pentru aceste categorii profesionale, având în vedere că vaccinul este gratuit.

Premierul a respins ideea vaccinării obligatorii a unor categorii profesionale, el susţinând, în schimb, ideea conform căreia acestea trebuie să se testeze periodic. 

“Eu nu am susţinut vaccinarea obligatorie, în continuare ne uităm la variante, eu am vorbit de testare. Sunt anumite profesii – medici, de exemplu, sau cadre medicale, care intră în contact cu pacienţi – unde trebuie să fim foarte atenţi. (…)  Pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puţin testată, dacă nu vaccinată. Nu… este o discuţie despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal, nu e luată o decizie, înclin în acest moment să merg spre testare şi faptul că vaccinul este gratuit, testarea se va face din surse proprii, dar până la urmă trebuie să ne gândim că vorbim de sănătatea pacienţilor şi putem, prin comportamentul nostru, dacă nu suntem vaccinaţi putem să răspândim acest virus către pacienţi care vin să se trateze de altă boală. Este discuţie şi pentru cadrele didactice şi personal medical, personal din sectorul public, sunt mai mule discuţii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Tipuri de analfabetism. De ce necunoaşterea unor elemente de bază din domenii de nişă poate reprezenta un handicap social

Redacția

(Video) Situații dramatice în zona Moldovei și în țară, unde e cod roșu de inundații. Oameni luați de viitură, orașe invadate de apă

Redacția

VIDEO Erling Haaland, de neoprit – A marcat două goluri în Borussia Dortmund vs Union Berlin 4-2

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site