NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alexandru Rafila vrea ca deciziile în pandemie să fie luate de Ministerul Sănătății, care lucrează “ca o anexă a unei structuri”, dar nu a discutat cu Raed Arafat, motivând că acesta “este plecat din țară”

​Ministrul propus al Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, la audierea în Comisia de Sănătate din Parlament, că măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătății și de instituțiile din subordine, subliniind că “nu putem să lucrăm ca o anexă a unei structuri”, aluzie la Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Raed Arafat. Întrebat însă dacă a discutat cu Raed Arafat despre acest lucru, Rafila spune că nu, motivând că șeful DSU este plecat din țară. Ministerul Sănătății a fost exclus aproape complet, anul acesta, în mandatele de miniștri ale lui Vlad Voiculescu și Ioanei Mihăilă, din deciziile privind restricțiile impuse în diverse perioade ale pandemiei.

“Nu se poate ca aceste măsuri să fie aprobate de o altă instituție, iar Ministerul Sănătății să răspundă de îndeplinirea sau neîndeplinirea lor (despre Raed Arafat și CNSU – n.red.)”, afirmă Alexandru Rafila, care reclamă faptul că Ministerul Sănătății a ajuns să lucreze “ca o anexă a unei structuri”.

“Voi avea o discuție pentru ca acest mecanism să fie schimbat, nu putem să lucrăm ca o anexă a unei structuri. Trebuie să ne întoarcem la profesioniști și la profesionalizarea sănătății publice”, afirmă ministrul propus al Sănătății.

Alexandru Rafila mai spune că Raed Arafat este un bun profesionist,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Momentul scadenței. Managerii de spitale vor fi schimbați dacă adună datorii trei luni consecutiv

Redacția

Marcel Ciolacu: Ar trebui ca Florin Cîţu să înţeleagă că nu e creată o majoritate împreună cu USR. E creată împreună cu PSD

Redacția

Beatrice Mahler: Mă aştept să intru în incapacitate de plată în următoarele două luni la „Marius Nasta”, din cauza facturii la electricitate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site