NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cioloş, despre incendiul de la Constanţa: A fost şi problema indiferenţei. Nu aş vota primarul ăla care omoară oameni că numeşte manageri pe criterii politice

Dacian Cioloş a dat vina pe autorităţile locale, pentru numirile făcute în funcţiile de manageri de spitale, pe criterii politice. 

”Dincolo de bani, aici este şi o problemă a asumării responsabilităţii politice. (…) Eu nu aş mai vota primarul ăla care ştiu că omoară oameni pentru că nu numeşte manageri competenţi, ci îi pune pe criterii politice”, a spus europarlamentarul PLUS. 

Potrivit lui Cioloş, în februarie, ministrul Ghinea, împreună cu ministrul Vlad Voiculescu, au mobilizat 50 de milioane de euro tocmai pentru investiţii pe termin scurt, pentru a repara şi corecta probleme care au fost identificate la mai multe spitale. 

Dacian Cioloş a arătat că, ”dincolo de probleme sistemice, a fost şi problema indiferenţei”.

  

”În cazul de faţă, vina nu e pasată, pentru că banii au fost alocaţi pentru investiţii de urgenţă (..) doar că nu au fost solicitaţi banii respectivi”, a arătat Cioloş.

Întrebat dacă există vreo garanţie că astfel de tragedii nu se vor mai repeta, Dacian Cioloş a recunoscut că, de la nivel central, nu există o astfel de garanţie, pentru că primarii au dorit să controleze ”această parte de infrastructură, pentru a pune manageri şi pentru a gestiona banii din spitale”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Raed Arafat: România a primit, din stocul RescEU, încă 350 de concentratoare de oxigen

Redacția

Klaus Iohannis a eliberat din funcţie mai mulţi magistraţi, printre care şi un procuror condamnat definitiv

Redacția

Cea mai calda zi de februarie din ultimii 55 de ani. Orasul in care temperatura e cu 18 grade Celsius peste valorile normale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site